Przygotowanie:
- Galaretki rozrabiamy w około 0,33 l wody, pozostawiamy do LEKKIEGO zastygnięcia, trzeba przypilnować, by nie były za rzadkie ani za gęste. Gdy ich konsystencja będzie właściwa, jeden serek wlewamy do wysokiej miski i miksujemy z jedną galaretką, wlewamy trochę masy na spód filiżanki i tę samą czynność powtarzamy z drugim serkiem i galaretką, gdy pierwsza cześć deseru zastygła, wylewamy na nią tę następną. Zostawiamy w lodówce do całkowitego zastygnięcia.
- W wersji niedietetycznej należy wziąć więcej serków, galaretek i użyć tortownicy. Do składników dodać po wymieszaniu owoce, takie jak np. pomarańcze, banany pokrojone w kostkę, na spód tortownicy ułożyć biszkopty, a na wierzchu posmarować bitą śmietaną i poukładać owoce: ananasa z puszki, brzoskwinie lub np. truskawki.
Komentarze