Mięso, wędliny, drób

Produkt Kalorie Węglowodany Tłuszcz Białko
Baranina 230 20
Baranina średnio tłusta 250 22
Baranina udziec 195 0 15.1 15.1
Baranina udziec pieczony 292 0 20.55 0
Baranina łopatka 292 0 25 0
Baranina łopatka 242 0 21.2 13.3
Jagnięcina bez kości 267 0 21.59 0
Jagnięcina bez kości gotowana 271 0 18.01 0
Kotlety smażone bez tłuszczu 333 0 23.3333 0
Kotlety surowe 375 35
Mostek pieczony bez nadzienia 400 30
Udziec pieczony 270 15
Udziec surowy 240 0 19 0
Łopatka surowa 310 28
Cielęcina 78 2
Cielęcina udziec surowy 108 0 3.1 19.9
Cielęcina w potrawce 103 3.2 4 13.5
Frykando 106 2.64 4.95 12.81
Klopsiki cielęce 247 15.2
Klopsiki cielęce mielone 250 13.6 14.6 16.2
Kotlet cielęcy panierowany 364 16.2 21.3 27.1
Kotlet smażony panierowany 300 6.5
Kotlet smażony saute 215 7.41667
Pieczeń cielęca chuda, bez kości 190 6.9 20.1
Pieczeń cielęca duszona 192 1.5 11.8 20.1