Mięso, wędliny, drób

Produkt Kalorie Węglowodany Tłuszcz Białko
Płuca gotowane na farsz 83 1.3
Płuca surowe 77 0 1.5 0
Płuca w potrawce 99 1.5
Serca 121 0 4.8 0
Serca duszone 150 0 5.56 0
Serce duszone w jarzynach 110 3.7
Serce surowe wieprzowe 110 4.7
Serce surowe wołowe 104 4.2
Serce w potrawce 115 4
Skóra z indyka 413 0 42.4 9.4
Skórki kurze 379 0 37.9 10.7
Wątroba cielęca 115 3.8 3.1 17.9
Wątroba po nelsońsku 95 10.91 3.06 6.86
Wątroba wieprzowa 120 2.4 3.1 20.2
Wątroba wieprzowa surowa 146 4.6
Wątroba wołowa 116 3.7 2.9 18.6
Wątroba wołowa surowa 116 4.3
Wątróbka duszona w sosie własnym 174 4.75
Wątróbka smażona z cebulką 176 4.6
Wątróbka z kurczaka 136 0.6 6.3 19.1
Żołądek kurczaka 114 0.6 4.2 18.2
Baleron 240 20
Baleron gotowany Kraina Wędlin 148 0.6 10 14
Baton szynkowy z indyka 136 0.1 8.8 14.2
Baton z kurczaka 137 0.1 8.2 15.9