-
Jak zrobić brokuły, żeby nie wyglądać po nich jak pączek??
No właśnie? Brokuły mają jakieś wybitne właściwości nadymające, a nawet je lubię. No i zdrowe są no i są jednymi z warzyw dostępnych w mrożonkach, co jest przydatne zwłaszcza w zimie....
Może wiecie jak przyrządzić brokuły, żeby pozbawić je tych nieprzyjemnych właściwości? Jest w ogóle taki sposób?
I jakie warzywa NIE powodują wzdęć? Bo nie wiem, a warzywa wypadałoby jeść....
-
hej
Brokuły najlepiej ugotować na parze, wtedy mają najmniej kalorii i najwięcej witamin (chociaż mi najbardziej smakują podduszone z niewielką ilością masełka), a warzyw "niewzdymających" jest całkiem sporo: marchew, ogórek, pietruszka, pasternak, pomidor...
Szczególnie ogórki są dobre przy odchudzaniu, bo zawierają dużo wody i mało kalorii i mają wiele cennych składników, a ostatnio czytałam, że pasternak (podobny do pietruszki) bardzo dobrze działa na trawienie.
Również do potraw (np. warzywnych) dobrze jest dodać przypawy, np. oregano, majeranek, itp. też dobrze działają na trawienie i likwidują "wzdymające" efekty [/u]
-
Oooo dzięki! Czyli po prostu włoszczyznę podduszę !
Ogórków niestety nie lubię;/
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki