-
Szparagi
Dziewczątka kocccchhhhane!
Pomooooooooooooooooocy!!!!!
Jak przyrządzić szparagi, żeby było niskokalorycznie, smakowicie i najlepiej w piekarniku - a nie gotowane w wodzie?
Kupiłam dzis sobie pęczek, ale po chwili na przystanku zaczelam się zastanawiac, ze nigdy nie jadłam szparagów i nie mam zielonego pojęcia, jak je przyrzadząć Cała ja
Buziulki
-
Ja robiłam na szybko ,na paże z dodatkiem oliwy z oliwekmoże nie aż tak wykwintnie ale przynajmniej zdrowo
-
Dobre sa zwykłe "gotowańce" z sosem beszamelowym.
-
Ale baszamel jest kaloryczny
-
szparagi
W piekarniku nie idzie, się da, ale niedobre będzie. Należy je obrać (oskrobać) i ugotować w wodzie osolonej. Gotuje się ok 15 minut, choć są różne szkoły i niektórzy twierdzą, że 8 minut i ani sekundy wiecej. Ja polecam jednak 15. Po czym wyciągamy je z gara i teraz można je polać roztopionym masłem z przyrumienioną bułeczką tartą (wariant najbardziej kaloryczny), lub samym roztopionym masłem, a ja najbardziej lubię jak na takie gorące szparagi położę nieco (takie wiórki) świeżego masełka i jak się masełko na tych szparagach roztopi - wsuwać!
Mniam, mniam i kalorie są głównie z masła, bo szparagi to ich niewiele mają, ale bez masła to są błee
Pozdrówka - batory
-
Szkoda, że to masełko jest takie kaloryczne, mnie też najlepiej smakują polane masłem z bułką tartą. :P
Mniam mniam nie róbcie ani smaka bo dzisiaj już dość zgrzeszyłam
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki