Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: jaki chleb wybierac przy diecie????

  1. #1
    ona1 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie jaki chleb wybierac przy diecie????

    Hej, dziewczyny jakie chleby jecie w diecie?Razowe czy pełnoziarniste czy co?Piszcie, pomoc mile widziana
    Kala

  2. #2
    Awatar marti
    marti jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Śląsk
    Posty
    120

    Domyślnie

    Od trzech tygodni stosuję dietę SB i na razie nie jem chleba i powiem Wam, ze wcześniej nie wyobrażałam sobie dnia bez niego, a teraz mi go nie brakuje i to jest wspaniałe!
    Ale jeżeli ktoś musi to w diecie najlepsze są te pełnoziarnita poniważ zawierają dużo błonnika, który ułatwia trawienie.

  3. #3
    kika29 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    20-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Hej, ja osobiscie lubie chleby chrupki, rozne rodzaje pieczywa Wasa
    na przyklad.
    Fajne sa tez pieczywa firmy Sonko, tylko ze one takie bardziej dmuchane sa

    Jadam tez chleb razowy i pieczywo pelnoziarniste, np z dodatkiem slonecznika i
    innych ziarenek.

    Pozdrawiam!
    I zycze smacznego

  4. #4
    Balbalka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    29-07-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Z produktów zbożowych jadaj:
    - pieczywo z pełnego ziarna,
    - grahamki,
    - pumpernikiel,
    - macę,
    - owsiankę,
    - ryz nieczyszczony,
    - kaszę jęczmienną,
    - kaszę gryczaną,
    - muesli.

    Unikaj natomiast:
    - pieczywa jasnego,
    - bulek maślanych,
    - słodkich bułek,
    - drożdżówek,
    - kaszy mannej.

    Oczywiście jeśli od czasu do czasu zjesz sobie drożdżówkę, to nic się nie stanie. Generalnie poprostu należy ich unikać.
    Pozdrawiam.

  5. #5
    chazy jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    zgadzam sie z przedmowczynia. pieczywo chrupkie ma bardzo malo kalorii, ale nie syci na dlugo. lepsze jest pelnoziarniste, grahamki, razowy, etc.
    bialego chleba to ja juz nie jem od ho-ho tzn. dlugo

  6. #6
    milak jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    25-03-2008
    Mieszka w
    Opalenica
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja ostatnio sama piekę chleb

    Jest bardzo smaczny długo zachowuje świeżość

    przepis :
    500g maki pszennej
    200g maki zytniej razowej
    150g różnych zbóż kto co lubi (ja dodaje: siemienie lniane, słonecznik, sezam, otręby )
    3łyżeczki soli morskiej lub normalnej
    zioła jakie kto lubi ja dodaje łyżke bazylii zioła prowansalskie,

    5 dkg drozdzy rozpuszczonych w 300-500ml wody(wode pozniej mozna dolewac podczas zagniatania ciasta wiec najlepeij dac jej wczesniej mniej)
    2 łyżki śmietany
    2 łyżeczki brązowego cukru lub miodu


    jak drozdze wyrosna ciasto zagniatamy
    odtsawiamy do wyrosniecia
    pozniej znow zagniatamy wkladamy do foremki takiej podluznej jak na chleb tostowy
    zostawiamy znow do wyrosniecia
    nastepnie wkladamy do zimnego piekarnika nastawiamy na 200-220 stopni
    i pieczemy godzine
    do piekarnika wkladamy naczynie z woda podczas pieczenia.
    wyciagamy z piekarnika po 10 min wyciagamy z foremki odstawiamy do ostudzenia

    proporcje maki mozna zmieniac w zaleznosci od upodoban
    smacznego pozdrawiam
    Milak

  7. #7
    Blink jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-11-2007
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja nie jem pieczywa białego, ani razowego natomiast wybrałam pieczywo chrupkie "wasa" teraz jadam 3zboża czasami też zjem "Chaber" ... I musze się przyznać, że lepiej się po nim czuje tak bardziej lekko :P
    pozdrawiam

  8. #8
    marzycielka21 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie Cześć!

    bardzo dobry jest chleb czarny grahamski bo zawiera dużo blonnika ja tak przynajmniej slyszalam.Pozdrawiam.Ania

  9. #9
    Awatar natalka86
    natalka86 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-09-2004
    Mieszka w
    okolice Warszawy
    Posty
    66

    Domyślnie

    Zalecam pieczywo chrupkie typu Waza i pieczywo pełnoziarniste. Na razowca trzeba uważać, bo często dodawany jest do niego karmel dla uzyskania lepszej barwy i smaku.


  10. #10
    ktosiula jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    25-01-2005
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Posty
    869

    Domyślnie

    Pieczywo ciemne i grahameczki
    Smakuje mi Wasa ale jak juz zaczne je jeść to w dużych ilościach, bo jak dla mnie jest mało sycące i do tego takie dobre

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •