Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Gołąbki- pytanie dot. Montignaca

  1. #1
    Czyzyk Guest

    Domyślnie Gołąbki- pytanie dot. Montignaca

    Dziewczyny, czy któraś z was ma jakiś pomysł na dodatki do farszu gołąbkowego, żeby było zgodnie z Montim? Do tej pory robiłam farsz z samym mięsem, ale jakoś za dużo mi było tego mięcha. Co można by tam dołożyć???
    Dzisiaj zamierzam je zrobić, więc jeśli któraś z was ma WYPRÓBOWANY (nie chcę eksperymentować przepis na gołąbki Montiego- proszę o wpisik.
    Będę baaaardzo wdzięczna!
    Czyżykowa Małgosia

  2. #2
    AniaW. jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie Re: Gołąbki- pytanie dot. Montignaca

    Czesc Czyzyku
    Musze przyznac, ze nie pomoge Ci za bardzo, bo sama robilam golabki z wylacznie miesnym farszem. Mozna by cos pokombinowac, ale sama nie probowalam nic wiecej dodawac do farszu. Co myslisz gdyby farsz pomieszac ze znaczna iloscia makaronu sojowego albo z fasoli mung? Jakie warzywa by pasowaly do kapusty i miesa w tym zestawie?
    Moze po prostu robic takie malutkie mini golabki, czyli duzo kapusty i malo miesa?
    Napisz co na koncu zrobilas

  3. #3
    Gisia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie Re: Gołąbki- pytanie dot. Montignaca

    Cześć Czyzyku!
    A jakby tak zamiast ryżu soczewica? Wydaje mi się, że w połaczeniu z mięśem mogłoby to być niezłe... (jako farsz) a przecież soczewica ma b. niskie IG...
    Dobry trop? Ja się dopiero uczę więc....
    Pozdrawiam - Gisia

  4. #4
    chaney jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie Re: Re: Gołąbki- pytanie dot. Montignaca

    A ja polecam dodać do mięska pieczarki. Nie mam pojęcia co prawda jaki mają one IG ale chyba są ok, bo sam Monti często o nich pisze. Gołąbki z nimi są po prostu pyszne. Jedyny minus to ten, że goąłbki mogą się troszkę rozwalać (choć nie muszą, u mnie za każdym razem wychodzi coś innego )), ale to akurat można znieść )
    Ch.

  5. #5
    kika10 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie Re: Re: Re: Gołąbki- pytanie dot. Montignaca

    Ja proponuję soję gotowaną,zawsze ją dodaję do mięsa mielonego zmieloną a do gołąbków całą wygląda w nich jak ryż.

  6. #6
    Czyzyk Guest

    Domyślnie Re: Re: Re: Gołąbki- pytanie dot. Montignaca

    Dzięki
    W końcu zrobiłam je z mieszanką soczewic, warzyw i fasolki mungo. Zawinęłam w liście włoskiej kapusty. Wyszły pyszne i nawet dzieci sie nie zorientowały, że nie ma w nich ryżu
    Dzięki za rady. Następnym razem chyba zrobię z makaronem sojowym. Będą chyba przypominały sajgonki..?
    Pa! Małgosia

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •