a podobno w 100 g chrzanu jest coś ok.60 kcal, ale nigdy tego nie uwzględniam, bo zjadam podczas posiłku 1 łyżeczkę

wątróbkę jem gotowaną, co prawda to czasochłonne, ale warto w 100 g wołowej (ma najwięcej żelaza) jest ok. 130 kcal, tylko 3 g tłuszczu do tego makaron pełnoziarnisty albo kasza gryczana, jakaś sałatka albo świeże warzywa...albo gotuję wątróbkę, wyjmuję ją z wody, do wody wrzucam warzywa z mrożonki, no i mam smaczną sycącą zupkę, a wątróbkę zjadam osobno wczoraj skusiłam się na pierogi z mięsem, właśnie z wątróbką, no ale mąka była zwyczajna, biała... ale powiem wam, że nic nadzwyczajnego, bo nie jem tego z żadnymi sosami, więc raczej wykreślam ze swojego menu, bo mi nie smakowało...wolę gotowaną tak jak opisałam wyżej