Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Czy jecie ser żółty na diecie??

  1. #11
    Awatar gigii
    gigii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    6

    Domyślnie

    twarog + jogurt + rzodkiewka + majeranek + sol + pieprz + czosnek amcia amcia

  2. #12
    hiphopera jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    2

    Domyślnie

    gigii do tego jeszcze ogorek zieolony i szczypiorem ...


    a co do zoltego ... to wlasnie dzisaij wezme sobie do szkoly z buleczka ]:-> dawno nie jadlam

  3. #13
    yasminsofija Guest

    Domyślnie

    ser zolty+ciemna bulka z nasionami siemienia+czerwona papryka to jest dpiero pychotka

  4. #14
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    no ja twarożek lub serek wiejski jem w takich postaciach:

    szczypiorek lub dymka, pomidor, rzodkiewka, biala rzodkiew, cebula < to sa składniki które w róznych kombinacjach tam dodaję. Kidys jadlam cała miche np tylko ze śmietanką i Vegetta, teraz wolę z warzywami świeżymi. Czasem tez na słodko (jak za dzieciaka)

    ale pytalam o te paprykę. Papryka + twaróg + cos jeszcze?

  5. #15
    xixatushka69 Guest

    Domyślnie

    qwerq, wiesz, czasami jem w dziwny sposób - na talerzu kawałek (dosyć duży) chudego twarogu, pokrojona papryka, kromeczki ciemnego chleba posmarowane...chrzanem!!!! Jem twaróg z chrzanem,..wiem, dziwne...ale jakoś mama na takie coś ochotę ale to wersja, gdy nie mam nic w lodówce

  6. #16
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    tez lubię z chrzanem. i z czosnkiem jeszcze. zapomniałam o tych wersjach. o chrzaniku z kanapeczką z wędlinką nie wspomnę

    ale jak? pokrojona papryka? czerwona? papryka + smietana lub jogurt i co? przyprawy jakieś? drobno pokrojona ta papryka?

  7. #17
    xixatushka69 Guest

    Domyślnie

    ojejqu, to znaczy, że nie tylko ja jem to z chrzanem... wiesz, ostatnio zaczęłam konsumować wątróbkę wołową, bo brakuje mi żelaza no i jest świetna, nie taka kaloryczna, no i sycąca ma sporo cholesterolu, fakt...i jeśli będę ją jadła często (mam niedobory żelaza), nic złego się nie stanie...bo niby mięsko wołowe jest czerwone, ale...sama wątróbka to nie, no i tłuszczu nie ma dużo

    a paprykę lubię jeść prawie nie krojoną bo bardzo mi smakuje. Nie ograniczam się do 100 czy 200 g, bo to przecież "tylko" papryka. tak, czerwona, ma zdecydowany smak, choć inne też lubię wrrr...najadłam się przed kolacją sałatki z cebulą i zaczynam chcieć pić...po cebuli i czosnku zawsze tak mam...

  8. #18
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    u mnie jakos w domu za dużo papryki sie nie używało, dlatego ja nie mam takich upodobań. Jeśli surowa, to czerwona, a jeśli pieczona (np nadziewana) lub gotowana (np w leczo) to zielona (i to są najczęstsze formy w jakich jem paprykę, a więc teraz nie ma sezonu na paprykę, więc jem sporadycznie). Czasem przywoziło się od babci paprykę marynowaną (czerowną) - baaaaardzo lubię. Muszę wyprobować z twarożkiem, choc nie sądze, by było to wybitnie pod moje smaczki.

    A co do wątróbki, to dawno nie jadłam (kiedys nie lubiłam, a teraz mniej gotuję wykwintne dania). Ale popieram jej jedzenie, bo jest naprawdę bardzo zdrowa, niskokaloryczna.

  9. #19
    Awatar natalka86
    natalka86 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-09-2004
    Mieszka w
    okolice Warszawy
    Posty
    66

    Domyślnie

    Żółty ser jem i zawsze będę jadła, bo go uwielbiam a poza tym ma sporo wapnia i białka. Najlepszy po ćwiczeniach, kiedy trzeba odżywić mięśnie.

    Xixatushka69 w jakiej postaci jesz wątróbkę? Ja ją uwielbiam ale nie wiem, czy mogę sobie pozwolić...

  10. #20
    czarnolka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    14-07-2008
    Posty
    0

    Domyślnie

    serek zolty mniammmmmmmmmm papryka tez a najbardziej lubie ser zolty zapiekany w panierce poprostu slinka cieknie.Watrobek szyneczek nie jadam (jestem wegetarianka)ale Wasze przepisy na twarozek to wrecz musze wyprobowac bo brzmi ciekawie.Apropo chrzanu uwielbiam go jesc lyzka prosto ze sloika

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •