Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: Na Czym smażyć .......

  1. #1
    seema jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-03-2006
    Mieszka w
    Będzin
    Posty
    38

    Domyślnie Na Czym smażyć .......

    na czym smażyć ryby,piers z kurczaka i inne potrawy ?? w panierce czy bez ??? jaki jest najlepszy sposob ????

  2. #2
    Kenzo jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    23-11-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Bez panierki..

    A koniecznie smażyć ?

    Można robić na parze, grillować, piec w piekarniku w folii albo smażyć bez tłuszczu na patelnii teflonowej. KAżda z tych opcji to minimum 100kcal mniej niż panierka i olej.

  3. #3
    Guest

    Domyślnie

    Ja smaże na oliwie z oliwek. Nie kazdy ma mozliwośc piec w piekarniku czy gotowac na parze czy grillowac. A gotowane ile mozna jeśc. Tłuszcze tez są potrzebne do zycia i dla urody. A na jednej łyżce oliwy mozna usmazyc dwie porcje piersi z kurczaka czyli juz mamy po 45 kcal do doliczenia - tylko 45.


    Pozdrawiam

  4. #4
    Awatar maadzia
    maadzia jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    23-02-2006
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    101

    Domyślnie

    ja używam patelni teflonowej i ja bardzo chwale

  5. #5
    ChmurkAzMaslem jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-09-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    na oleju roślinnym- panierka z białek i otrębów- pyyyycha

  6. #6
    Anczyskovelzimna jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    24-03-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Folie też trzeba posmarować tłuszczem, bo inaczej mięsko przywiera :/

  7. #7
    cheerli jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    05-10-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja też mam teflonową, ale niestety przykleja się wszystko

  8. #8
    Awatar limecia
    limecia jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    18-01-2005
    Posty
    272

    Domyślnie

    A ja robilam rybki w folii w piekarniku i nic sie nie przyklejalo. tylko trzeba dac rozne przyprawy i wtedy jest pyyyyycha. lepsze niz smazone
    ETAP PIERWSZY


    mój wątek -->Pozbywam się nadwagi z weight watchers.

  9. #9
    Awatar gigii
    gigii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    6

    Domyślnie

    ja smaruje naczynko zaroodporne niewielka iloscia oliwy z oliwej i wczesniej rozmrozony filet z mintaja i natarty przyprawami wkladam do naczynka i tak pieke

  10. #10
    antylopo jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    18-04-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    z tymi olejami to proszę uważajciem. Oleje roslinne zawieraja tluszcze nienasycone. Maja one korzystny wplyw na zdrowie w odroznieniu od tluszczow nasyconych(zwierzecych) jednak w trakcie obrobki cieplnej tluszcze nienasycone utleniaja sie i powstaja szkodliwe nadtlenki,ktore moga bardziej zaszkodzic od tluszczow zwierzecych. Na szczescie podatnosc na utlenienie zalezy od tego czy sa to tluszcze jedno czy wielonienasycone, Tluszcze jednonienasycone utleniaja sie duzo trudniej i lepiej znosza temperature.
    Oliwa z oliwek oraz olej rzepakowy maja najwiecej tluszczow jednonienasyconych i dlatego sa najlepszymi tluszczami do smazenia. Nie wyklucz to ich zastosowania jako olejow surowych, sa rowniez bardzo dobre. Natomiast oleje arachidowy,slonecznikowy,itp sa tluszczmi wielonienasyconymi i ich smazenie tworzy z nich "trucizny". Sa cennym uzupelnieniem diety w postaci surowej.

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •