-
Jedzenie w pracy
Doradźcie mi co jeść w pracy, kiedy się pracuje non stop 8 godzin i nie ma wyznaczonych przerw na posiłki. Teraz jestem na urlopie, stosuję się do zasady, że jem co trzy godziny rozkładając kalorie wg schematu: 250, 100, 350, 100, 200. Chciałabym robić to samo pracując. Wychodzi więc, że w pracy muszę zjeśc minimum dwa posiłki: drugie śniadanie i obiad. No i tu pojawia się problem z obiadem. Wiadomo, że nie będzie to nic ciepłego tylko coś w stylu przekąski. Dopiero po powrocie z pracy mogę zjeść ciepły posiłek. W związku z tym, czy nie lepiej jest sobie zamienić podział kalorii, np. 250, 100, 100, 350, 200. Czy raczej w pracy na obiad zjeść dość kaloryczną przekąskę, a na podwieczorek mało kaloryczny ciepły posilek (np. kawałek duszonej ryby).
Jeszcze jedno, chciałabym was się zapytać, jakie posiłki polecacie do jedzenia w pracy? Ważne dla mnie jest to, żeby wyglądaly one w miarę normalnie, tak żeby inni nie wiedzieli od razu że się odchudzam.
Jeśli macie jakieś doświadczenia na ten temat, to proszę podzielcie się nimi. Z góry wszystkim dziękuję za rady i propozycje nt. jedzenia w pracy.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki