-
knedle z twarogiem
z jednego bialka ubic piane. do 80g zmielonego, chudego bialego sera dodac 1/5szklanki bułki tartej, łyżeczke maki ziemniaczanej, piane z bialka i wymieszac. Formowac knedle
wrzucic na wrzatek i wyjmowac cedzakiem. podawac polan ejogurtem i posypane cynamonem
smaczniutkie a tylko 300kcal
-
fat hmm a ile wychodzi mniej wiecej tych knedelkow:> bo mam na nie ochote!!!!!
-
to zalezy jakiej wielkosci zrobisz ale spokojnie mozna sie najesc
-
juz sobie te przepisy drukuje, bo teraz zadziej bede siedziec na necie.
-
ja też już sobie wiele wydrukowałam, bo po świętach wyjeżdżam do pipidówa, gdzie ani internetu, ani komputera i kawiarenki internetowej też nie ma . Więc będę zaglądać baaardzo rzadko, ale będę
-
heh....bede tesknic
-
hmmm A moze tak bysmy podawaly kolejne przepisy? Mysle,ze kazdy by na tym skorzystal Ja podam cos niemiesnego(bo sama nie jem miesa, w tym ryb)
Zapiekanka warzywna:
150g pomidorow,100g cukinii,150g ugotowanych ziemniakow pokroic w plastry i polozyc w naczyniu zaroodpornym( wylozonym specjalna folia do pieczenia,zeby nie przywarlo,a nie trzeba wtedy smarowac tluszczem). posypac to rozmarynem,majerankiem,bazylia,pieprzem, sola i innymi przyprawami(wedlug wlasnego uznania). 2 lyzki mleka(dla bardzo dbajacych o linie 0,5 % ) rozmieszac z 2 lyzkami startego sera zoltego i polac tym warzywa. Zapiekac w piekarniku do 200 stopni C przez 15 minut. Taka porcja ma ok.300kcal
Proponuje tez spaghetti z pastą pietruszkową:
skladniki:
-50g makaronu
-pęczek natki pietruszki
-20g tartego sera zoltego(najlepiej parmezanu)
-pieprz,sol,oregano,bazylia,oliwa z oliwek+ inne przyprawy
-10g łuskanych pestek dyni
przygotowanie: makaron ugotowac. Zmiksowac listki natki, ser i łyżeczkę oliwy. przyprawic. Pestki zarumienić na patelni(bez tłuszczu), posypac spaghetti. przybrać listkami pietruszki. Szamać
Jeszcze coś super pysznego
Warzywne roladki:
skladniki: 1/4 opakowania mrozonego ciasta francuskiego
-50g marchwii
-1/4 pora
-30g kielkow sojowych
-1/2 cebuli
-1/2 białka
czosnek, mąka pszenna,sól,olej
wykonanie: marchew i pora obrac.Umyc, pokroic na cienkie paski. Cebule obrac i posiekac. Zeszklic cebule na oleju i dodac zmiazdzony czosnek, warzywa,kielki, sól,podlać wodą. Dusić około 5 minut. Ciasto francuskie rozwałkwać na stolnicy posypanej mąką na kwadrat, na jego środku położyć warzywa, białkiem posmarować brzegi ciasta i zwinąć je w rulon. Smażyć na tłuszczu. Potem najlepiej położyć na bibułce i odsączyć jego nadmiar. Kaloryczność: 344kcal
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki