-
TU MOŻECIE SIĘ WYMIENIAĆ SWOIMI NISKO KALORYCZNYMIpRZEPISAMI
odchudzaj się jedząc smacznie
ugotuj nisko kaloryczny ryż, pokruj truskawki na drobno ukladajac je na wczesniej przygotowanym ryzu i potem polej naturalnym jogurtem i na góre dodaj truskawki do ozdoby aby ładnie i smacznie wygladalo zycze smacznego
-
uwielbiam ryż z truskawkami
a ja proponuję upiec w piekarniku, w folii
-porozcinać pomidora w gwiazdę i powkładać w wolne miejsca cebulkę, doprawić
-kawałek ryby, np. sandacza, też dodać kawałek cebulki, doprawić
podawać razem
to zrobiła mi moja kochana siostrzyczka dwa dni temu na obiad ;D
można też do ryby, zamiast pomidora, dorzucić sałatę z jogurtem i wiele innych
-
Monika mam prośbę, nie pisz odpowiedzi w osobnych postach. Zrobi się za dużo postów i pogubimy się
-
:)
Zamieszczone przez
qqrq5
Monika mam prośbę, nie pisz odpowiedzi w osobnych postach. Zrobi się za dużo postów i pogubimy się
oki postaram sie nie zapomniec
-
Dziękuję
-
niskokaloryczne przepisy
A ja sobie robie risotto-potrzeba 100g ryżu,duużo jarzyn,jak ktoś chce to odrobinke parmezanu dle smaku i pół łyżki oliwy.Rozgrzewamy oliwę i delikatnie podsmażamy na niej jarzyny.Potem dodajemy surowy ryż,zalewamy wodą i dusimy.Ten ciutek parmezanu na końcu można wmieszać i gotowe!całość ma ok 460 kcal(ryż najwięcej) a starcza na dwa posiłki bo dużo tego!Smacznego!
-
Dieta oparta o wartości kaloryczne
Witam!
Uważam, że najważniejsze w odchudzaniu to nie jeść szybko, tylko delektować się smakami )). Im dłużej żujesz, tym szybciej zaspokajasz głód.
Mam cudowny, pyszny przepis dla smakoszy, którzy lubią się bawić jedzeniem . Doskonały na proszoną kolację, lub romantyczne spotkanie we dwoje.
Sałatka z tuńczykiem: 5 liści sałaty lodowej, jeden pomidor, zielony ogórek, 1/2 kalarepy,1/2 świerzej papryki, sok z 1/2 cytryny, łyżka oleju,łyżeczka octu winnego, 1/2 pęczka pietruszki. Sałatę pokroić na kawałki, pomidor w kostkę, ogórka w plasterki (a potem te plasterki na pół ), kalarepę zetrzeć na grubej tarce, a paprykę w paseczki. Wymieszać wszystko w salaterce. Do kubeczka wlać łyżkę oleju, sok z połowy cytryny i ocet. Połączyć i polać sałatkę.Na wierzch wyłożyć łyżkę tuńczyka w sosie własnym (skropić kilkoma kroplami cytryny) Kilkoma listkami koperku przystroić wierch. Można wcinać od razu, lub włożyć na 15min. do lodówki. Dla mnie rewelacja! Polecam wszystkim!!! Pycha!Pozdrawiam i smacznego!!!
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki