Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: chleb czy bułka?

  1. #11
    Awatar czarodziejkaZksiezyca
    czarodziejkaZksiezyca jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    02-08-2006
    Mieszka w
    Poznań
    Posty
    8

    Domyślnie

    to nie jest ani poznanska ani wroclawska ja licze ja za 240 za 100g



    Wzrost 158 cm

  2. #12
    Awatar swieta666
    swieta666 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    3,991

    Domyślnie

    u mnie ta z przedzialkiem to zazwyczaj "murarka" sie nazywa ale to tez zaleznie od piekarni

  3. #13
    asia8 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    14-06-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Witam
    Mam takie pytanie, zawsze jem chleb pelnoziarnisty razowy ale tak naprawde to on ma tylko (z tabeli kcal diety pl) 25 kcal mniej na 100 gram to nie jest taka duzo roznica wiec sie zastanawiam czemu jem ten chleb a nie bialy czy moze ktos napisac jakie on ma wlasciwosci ze sie go je na diecie

    A jeszcze musze napisac ze producenci strasznie nas oklamuja kupilam ostatnio ten nowy chleb fitness i mial ponad 60 kcal w jednej kromce ale takiej malej ze 2 takie to jedna normalna kromka wiec i tak ma tyle samo kcal co zwykly razowy
    To samo mialam z ryzem z warzywami juz nie wiem jakiej to bylo firmy, kupowalam dosc dlugo bo niby mial 110 kcal w 100 gramach ale kiedys czytam sobie a tam pisze ze w 100 gr ale ugotowanego !!!! a nie suchego to jest po prostu beznadziejne !!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. #14
    sobolcia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    28-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    no dokładnie, czasem to jest bezndziejne

    jeśi chodzi o ryż , to ja sobie to tak wytłumaczyłam...jak na opakowaniu pisze ze 100gr ma 350 kcal, wiec gotuje cały worek , jem go pół czyli 175 kcal, to nic ,ze on po ugotowaniu ma wiecej gramów , ale on tylko nasiąknął woda , a woda nie ma kcal.

    jesli chodzi o pieczywo, no to podobno zwykły chleb tuczy bo jest on z mąki pszennej, a jak wiadomo mąka razowa i pieczywo pełnoziarniste mają więcej błonnika, a jest on niezywkle ważny na diecie, daje poczucie sytości i pomaga w odchudzaniu, ogolnie taki chleb jest lepszy na przemiane materii, teraz nic wiecej mi sie nie przypomina o wspaniałych własciowsciach pieczywa pełoziarnistegojak mi sie przypomni to napisze
    pozdrawiam

  5. #15
    bobus86 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    14-05-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    nie wiem czemu ale zawsze po zjedzeniu razowego chleba czuje sie jeszcze bardziej glodna

  6. #16
    Awatar ally900
    ally900 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-10-2005
    Mieszka w
    Gdańsk
    Posty
    5

    Domyślnie

    a ile kromek jakiegos razowca jecie dziennie ?
    D- doskonałosc zawsze daleka..
    ..::})i({::..

  7. #17
    bobus86 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    14-05-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    ja jem gora trzy dziennie! ale zazwyczaj tylko dwie...jedna na sniadanie i jedna na kolacje!

  8. #18
    asia8 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    14-06-2006
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja jem 2 w pracy z salatka bo po jednej to bym umarla z glodu i czasem jedna w domu po pracy

  9. #19
    katharinkaa jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-06-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    235

    Domyślnie

    bułka z przedziałkiem nazywa się poznańska- lub też czasami mówi się na nią śniadaniowa


    ja ostatnio upeiklam sama chleb pełnoziarnisty, z mąki z małego przemiału i z dużą ilością pestek siemienia lnianego, dyni i słonecznika.
    Na pewo był on bardziej kaloryczny od takiego zwykłego chleba kupnego - nazwijmy "pelnoziarnistego" ale za to był o wiele smaczniejszy i zdrowszy

    pełnoziarnisty dlatego jest w cudzysłowie- poieważ trudno jest dostać taki chleb prawdziwie z pełnych ziaren. tak jak ktoś już tu pisał są one zabarwiane karmelem ! albo miesza się najtańszą mąkę białą z otębami i dodaje barwniki....

    a widzieliscie składy tych chlebów w folii koszmar co z tego ze ma ziarna i jest z mąki mało przemialowej, jak ma duuużo konserwantów i innych dopalaczy uważajcie na to a nawet jeżeli tego nei podają w składnikach to i tak to jest oczywiste, bo czy jakiś chleb nie zeschłby się sam z siebie przez 2 tygodnie lezenia

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •