Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: OWOCE

  1. #1
    cukiereczek1 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    pod Wawa
    Posty
    38

    Domyślnie OWOCE

    Jak policzyć kalorie arbuza-czy liczymy jego wagę ze skórką, a przecierz to ona jest tam najcięższa, to samo tyczy się melona. A grejfrut też ma tą skórkę czasami konkretnie grubą. Czy kcal podane w tabelach to tak ważymy ile faktycznie waży dany owoc, czy tylko miąższ? Bo jak tylko miąższ to mam problem bo jak kupuje te owoce w sklepie to ważę a w domciu już nie mam wagi Jeżeli wiecie to piszcie papapappa :P

  2. #2
    qqrq5 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Wydaje mi się, że kaloryczność podana jest części jadalnej. No bo kto je skórkę od arbuza???
    Hmmmmmmm znam takich :P

  3. #3
    LeftyLiyah jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    28-01-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    awww jak ja KOCHAM arbuzy!!!!!!!! w lecie to bym nic nie jadla tylko je!!! dziennie z mala pomoca brata wcinam calego:P

  4. #4
    Guest

    Domyślnie

    Podana jest kaloryczność samego owocu, bo gdyby ktos wazyl 100g arbuza ze skorka to tam prawie nic do jedzenia by nie bylo Jesli nie masz wagi to musisz jakos kombinowac i sprawdzac w tabelach tak jak ja Pozdrowionka!!!!

  5. #5
    Wikingos jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    27-04-2004
    Posty
    10

    Domyślnie

    arbuzy mają podobno wysoki indeks glikemiczny

  6. #6
    Guest

    Domyślnie

    a co to jest ten indeks glikemiczny?? Pierwszy raz o cvzyms takim slysze ale domyslam sie ze pewnie chodzi o to ze sa kaloryczne??

  7. #7
    LeftyLiyah jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    28-01-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    no wlasnie,moze ktos powiedziec co to dokladnie jest ten indeks glikemiczny? bede wdzieczna

  8. #8
    nadziejka_82 jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    26-05-2004
    Mieszka w
    Kraków
    Posty
    171

    Domyślnie

    wysoki indeks glikemiczny oznacza, ze szybko podnosza poziom cukru we krwi, tym samym wywolujac szybko uczucie glodu jak poziom spadnie, wywoluje to niebezpieczne dla diety wahania. prosty przyklad, bilay i ciemny chleb. po bialym szybciej chce nam sie jesc znow, niz po ciemnym ktory ma niski indeks . a kalorycznosc podobna.

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •