-
imagination, to to podaj przepis na tą swoją zupę... przecież to o nią chodzi, a nie o jakąś z mąką...
-
Pierszy dzień na "diecie cebulowej"
Hmmm... moje skojarzenie? Ciepła woda, lekko kwaskowata z dodatkiem cebuli i papryki. No i oczywiście z kapustą. Rewelacji nie ma.
Wygląd kosztuje... Oj, nie sądze że wytrzymam, powinno sie jeść TYLKO ją na diecie cebulowej heh. Ale ja zjadłam również 2 danie: suonko jedo z kawałkiem papryki.
Na dzisiaj to tyle, bo wczorajszych frykasów jeszcze nie zdążyłam spalić...
A teraz idę na ćwiczenia odchudzające.
Trzymajcie kciuki, proszę o wsparcie.
-
imagination, trzecie raz w sumie proszę już... podasz przepisik? Ślinka mi leci na myśl o tej zupce!
-
qwerq, jest problem tego typu, że przepisu nie mam. Tato gotował ją na oko, ale wyszła straszna lipa. Mówi że ta mamy była nawet smaczna, a tego sie nie da jeść za bardzo:D Mama w piątek wraca, więc podam Ci przepisik w piątek! Buziaki;)
A ja dziś zakupie dużo owoców, dietetycznych pokarmów i jedziemy z bouncem!
-
według mnie tu ciągle chodzi o zupe kapuścianą...ale nie będe się sprzeczać
-
Malutka to całkiem możliwe
-
jeśli całkiem możliwe (a wnioskuje to po tym, jakie właściwiości przypisałaś "zupie cebulowej", i częstotliowści oraz możliwości jej jedzenia jak długo się da...) pozwole sobie wkleic tu ten artukuł:
ZUPA KAPUŚCIANA:
Dieta kapuściana. Jest to sprawdzona i przetestowana dieta. Znana też jako dieta szwedzka, dieta kalifornijska, dieta kanadyjska, dieta kosmonautów, dieta Kwaśniewskiego (prezydenta). Zwał jak zwał – ważne, że działa. Do plusow tej diety należy to, że nie prowadzi ona do ciągłego uczucia głodu, im więcej jemy zupy, tym lepsze przynosi efekty. Do minusów należy jej monotonia.
Składniki na zupę:
* 1 główka kapusty,
* 6 dużych cebul ze szczypiorem,
* 2 zielone papryki,
* 6-12 świeżych pomidorów (albo 1-2 puszki),
* 1 pęczek selera naciowego
Zioła: pieprz, curry, pietruszka, koper, czosnek, bazylia, estragon, cząber, oregano itp.
Nie można używać: soli, tłuszczu (nawet kostek rosołowych)!!! Ewentualnie można doprawić sosem sojowym.
Należałoby użyc dużego garnka, żeby wszystkie te warzywa się do niego zmieściły... Ostatecznie można składniki zupy podzielić na porcje i gotować na raty, zupę przechowuje się w lodówce.
Wszystkie warzywa trzeba pokroić, wrzucić do garnka, zalać wrzącą wodą i zagotować. Po 10 minutach należy zmniejszyć ogień i gotować zupę pod przykryciem tak długo, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Zupę tę należy jeść do woli, kiedy tylko poczujecie głód. Zupa kapuściana bowiem praktycznie nie dostarcza kalorii, za to bardzo dużo witamin. Można ją jeść na wiele sposobów, np. w postaci zmiksowanej zupy-krem. Oprócz zupy należy ściśle przestrzegać poniższego menu na każdy dzień tygodnia. Tylko ścisłe przestrzeganie przepisu i nie oszukiwanie daje rezultaty. W ciagu tygodnia można schudnąć 3-7 kg.
pozdrawiam
-
dodam tylko, że nie popieram tego typu diet, i jeśli miałabym komukolwiek doradzić jaką diete wybrać, jaka dieta nie zniszczy nam organizmu i po zakończeniu nie dioprowadzi do efektu jojo, to byłoby 1200-1500kcal. Waga nie spada w jakimś oszłamiającym tempie, tylko regularnie ale mamy pewność, że po zakończeniu diety kilogramy nie powrócą.
-
Tak, to jest ta zupa:)
"Mamy pewność że kilogramy nie wrócą" :> ?? Nawet jak będe jadła "normalnie" (normalnie= więcej niż 1500 kal, ale wiadomo z umiarkowaniem;) )
To super bo właśnie ją rozpoczynam <przytul> !!
Kochane dziewczynki, tu jestem http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?p=963486#963486 i proszę o wsparcie. Dziś może nie wiadomo ile nie zjadłam, ale staram się "oczyścić" organizm, po wczorajszych frytkach itd... Buziolki i zapraszam!
-
ahhhhhh, no to przecież słynna, znana zupa kapuściana....
dajcie sobie spokój z takimi dietami
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki