-
Hej!
Granulat jak dla mnie świetnie zastępuje mięso mielone w sosiku do spaghetti. Wystarczy zrobić sos pomidorowy, dodać namoczony w bulionie granulat i do makaronu. Jadłam też kiedyś granulat sojowy w zupie, zamiast np. makaronu czy ryżu.
Kostkę można potraktować jak kawałki kurczaka i np. dodać (też namoczoną, najlepiej w bulionie) do jakiejś chińskiej mieszanki, albo w ogóle do warzyw i z ryżem.
A z soczewicy robiłam coś takiego: w 0,5l bulionu z kostki 40 min gotowałam soczewicę, potem dodałam wysypany worek ryżu na 15-20 min. Trochę przypraw (np. majeranek) i gotowe. Miałam to na 2 razy, porcja około 515 kcal (z sosem: jogurt naturalny i wciśnięty do tego czosnek).
Pozdrawiam!
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki