Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: wegetariańska kuchnia cioci Gosi (dedykowana pewnej Lisicy)

  1. #1
    Awatar gigii
    gigii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    6

    Domyślnie wegetariańska kuchnia cioci Gosi (dedykowana pewnej Lisicy)

    racuchy z cukinii

    100 g cukinii
    1/4 cebuli
    1 łyżka natki
    25 g sera feta
    1/4 żółtka
    1/2 łyżeczki oliwy

    (proporcje są śmieszne - nie do odmierzenia - proponuje podwoić wszystko)

    1. cukinie obrać, umyć i zetrzeć razem z cebulą na tarce.
    2. fete rozgnieść widelcem z żółtkiem i natką.
    3.składniki polączyć (ja proponuję odsączyć startą cukinie z cebulą) i smażyć na patelni teflonowej placki.

  2. #2
    lisicaaga jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    04-05-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    kochana jesteś...!!!







    Dzięki

  3. #3
    lisicaaga jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    04-05-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    ej gośka... gdzie te przepisy obiecane... czekam i czekam...
    i czekam...

  4. #4
    Awatar gigii
    gigii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    6

    Domyślnie zapiekanka z ryzu i jabłek

    torebeczka ryzu ugotowana - najlepeij na bardzio miekko...
    jablka - takie ze sloika jak na szarlotke...
    cynamon...
    cukier...
    maslo...
    bukla tarta...
    rodzynki...
    śmietana

    1. naczynko zaroodporne smarujesz maslem i posypujesz bulka tarta...
    2. dol wykladasz ryzem - ugotowanym - posypujesz cukrem...
    3. wykladasz na ryz jablka - posypujesz cukrem (moze byc waniliowy).. cynamonem i rodzynkami (najlepiej namoczonymi wzesniej w cieplej wodzie)
    4. pieczesz ok. 20-30 min...
    5. calosc polewasz smietana z cukrem

    ps. czsami robie kilka warstw - ryz - jablka - ryz - jablka

    polecam i pozdrafiam

    gosia - pani dietetyk ktora ma dziiaj pierwsze cwiczenia z historii zywnosci i zywienia <lol>

  5. #5
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    kurde i to jest dietetyczne, brzmi tak pysznie

  6. #6
    Awatar gigii
    gigii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    6

    Domyślnie

    hie hie hie... zamiast smietany proponuje uzyc jogurt 0%

    aaaaa i na lepsze trawienie ryz brazowy a nie ryz bialy

    pozdrawiam

  7. #7
    ania1990 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    i zamiast tego cukru może słodzik w proszku?

  8. #8
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    dobre ray wtedy bardziej light

  9. #9
    Awatar gigii
    gigii jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    08-04-2004
    Mieszka w
    Olsztyn
    Posty
    6

    Domyślnie

    ale slodzik to do smietany... do pieczenia nie moze byc bo cos tam zlego sie wydziela pod wplywem za wysokiej temperatury, ale do tego jeszcze neidoszlam co

    dzisiaj odebralalm indeks na akademii medycznej pani dietetyk coraz blizej

    aaaa i z ciekawostek - poza smakiem slodkim, slonych, kwasnym gorzkim.. japonscy naukowcy odkryli nowy smak - umami - miesno-slono-esencjonalmny <hahaha> - to bylo na podstawach technologii zywnosci a podstawy zywienia czlowieka mam z bardzio przystojnym mlodym gentelmanem z nim bede miala wstep do komponowania jadlospisoof

  10. #10
    comacoma jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Gigii prawie dietetyczka? Zostan moim guru
    Gratulacje!

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •