-
no nie
ja nie umiem sama robić kisielu jak to się robi
słyszałam ze niektórzy jak si odchudzaja to jedza kisiel z otrebammi
mozecie mi coś bliżej powiedzieć??
-
Przygotowanie taiego kisielku to banalna sprawa! Robi sie go tak, jak zwykle kisiele z torebki(tylko nie te blyskawiczne), z ta roznica, ze tu trzeba samej wymierzyc skladniki.
A wiec: przygotowuje 1,5szklanki kompotu (woda+sok domowej roboty albo owoce albo co tam sie jeszcze chce, chocby te otreby). Ja tego juz nie dosladzam,ale mozna, wg gustow. Przygotowuje 4 plaskie lyzeczki maki ziemniaczanej.
Czesc kompotu odlewam, by rozpuscic w tym make ziemniaczana, reszte gotuje. Jak kompocik zacznie wrzec, dodaje te odlana wczesniej czesc. Mieszam energicznie przez minute, dwie i mam kisielek.
W sumie to sa ruchome proporcje, w zaleznosci od tego, jaka kto lubi gestosc kisielku.
W sklepach widzialam tez kisielki blyskawiczne z ziarnami zboz wlasnie, ale niezbyt mi smakowal. TO chyba Winiary produkuja. Maja rozne smaki:zurawinowy, truskawkowy, etc..
-
dzieki :*
spróbuje to zrobić
tylko kto mi kompot ugotuje
-
ten "kompot" to wymieszana woda z sokiem i owocami, nic wiecej!
-
Kisiele Vita, cos tam z winiary?? ja nie nazekam ale tylko wisniowy
-
no, chyba Winiar te kiesielki a wisnioweho to nie widzialam.
-
-
witam
no moze nie tak duzo, ja nie wiem czy piszecie o tym o ktorym mysle...
ale jest taki z nasionami, otrebami i wogole - cos jak goracy kubek. calosc ma 127kcal i jest pyszna.
do wyboru jest jablkowy (moj ulubiony) zurawinowy, wisniowy, truskawkowy i jagodowy. pozdrawiam
-
-
witam dorzuce cos od siebie. ja kupuje kisiel bez cukru i mieszam ze slodzikiem nie pochlania to duzo czasu a kalorii zupelnie niewiele bo tylko 50 jakos
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki