Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3
Pokaż wyniki od 21 do 22 z 22

Wątek: Kisiel

  1. #21
    Dominika26 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    11-11-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    z serii kiśli Winiary z ziarnami jest jeszcze cytrynowy, też jest ok

  2. #22
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez medulla
    Przygotowanie taiego kisielku to banalna sprawa! Robi sie go tak, jak zwykle kisiele z torebki(tylko nie te blyskawiczne), z ta roznica, ze tu trzeba samej wymierzyc skladniki.

    A wiec: przygotowuje 1,5szklanki kompotu (woda+sok domowej roboty albo owoce albo co tam sie jeszcze chce, chocby te otreby). Ja tego juz nie dosladzam,ale mozna, wg gustow. Przygotowuje 4 plaskie lyzeczki maki ziemniaczanej.
    Czesc kompotu odlewam, by rozpuscic w tym make ziemniaczana, reszte gotuje. Jak kompocik zacznie wrzec, dodaje te odlana wczesniej czesc. Mieszam energicznie przez minute, dwie i mam kisielek.

    W sumie to sa ruchome proporcje, w zaleznosci od tego, jaka kto lubi gestosc kisielku.

    W sklepach widzialam tez kisielki blyskawiczne z ziarnami zboz wlasnie, ale niezbyt mi smakowal. TO chyba Winiary produkuja. Maja rozne smaki:zurawinowy, truskawkowy, etc..
    a wy? znacie jakis przepis na własny kisiel? Tzn taki z czegoś + mąki ziemniaczanej. Ile powinno się dać tej mąki ziemniaczanej, by wyszedł kubek kisielu? albo może inaczej - na 100 ml wody ile mąki ziemniaczanej?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •