-
OmlECikI
Witam
hmm no wiec ja sie zastanawiam tak czy macie moze jakies przepisy na omlety typu Light ??
bo qrde kocham omleta takiego grzybka ale on jest kaloryczny
bo w jego sklad wchodzi tak :
250 ml mleka (ja daje 0 %)
szklanka maki
2 jajka
cale opakowanie cukru waniliowego
proszek do piecznie
qrcze on jest taki pyszny
a nie wspomne juz o omletal tych takich amerykanskich
wiec jak macie jakies pomysly na omletu zeby nie mialy duzo kcal to walcie od razu prosze!!!!
ja juz nie wytrzymuje bo ja kocham takie rzeeczy :P
jestem lakomczuszek maly
pOzrawaiam
-
-
ależ ja się inteligentnie wpisałam
nie wiem ale o ile sie nie myle to takie rzeczy nie wystepuja z podtytułem light
hiphopera przykro
ale moze nasze mądre kolezanki ze wszystkiego zrobia light wieć się nie martw
-
Ja robię omlety poprostu z rozmieszanego jajka. Smażę na teflonie bez tłuszczu i smaruję dżemem albo posypuję słodzikiem. I mi to smakuje
-
eh mam tajka ochte to zjesc ze szok
qrcze nooooooo
miejscie litosc wymyslcie jakis przepis na omleta
-
tak troche dziwnie.....Uwazam ze nie ma omletow ligh,, ale pewnie mnie zadziwicie
-
HEJ
Ja tez cierpie z tego powodu,dlatego intensywnie rozmyslam nad wersja light,jezeli w ogole jest to mozliwe.Moim zdaniem wszystkiemu winna jest mąka chyba nigdy sie nie doczekamy odchudzonej mąki a takze makaronow i ryzu z olejem mozna sobie poradzic wystarczy teflon
Hiphopero a ten amerykanski rozni sie zasadniczo od zwyklego omlecika zawsze mialam ochote na tego stanowego szczegolnie na filmach wyglada tak apetycznie do tego polany syropem-ale to musi byc ssssslodkie. Jeszcze nigdy nie wyszedl mi taki puszysty.
Znacie dobry przepis na udanego omleta nawet kalorycznego :P
-
oj roznia sie roznia
sa ona o wiel wiele wiecej kaloryczne mam przepis na nie gdzies
bo to jets tak ze najpierw ma sie taki proszek tam jest maka mleko w proszku ia takie tam pozniej sie daje mlako jajka znowu maka i takie tam iwec sie to inaczej robi ale sa pycha
mi zawsze wychodzagrube omlety i sa pychaaaaaaaaaaa takie puszyste i ajc waklasnie sie dowiedzialam ze do srodka nie idzie szklanka maki tylko 3 lyzki hmm chyba sie skusze za jakis czas w koncu mozna od czasu do czasu:P
-
Ja sobie robię najprostszy (i smaczny, a przy tym mało kaloryczny) omlet świata, czyli:
Biorę jajko, oddzielam żółtko od białka, białko ubijam na sztywną pianę. Potem delikatnie mieszam to białko z żółtkiem i z 10g mąki (około 3/4 łyżki). Na patelni rozpuszczam odrobinkę masła, wrzucam na to przygotowaną masę i smażę na złoto. Oczywiście w tak zwanym międzyczasie trzeba postarać się obrócić omlet na drugą stronę. Aha, no i na patelni też solę omlet do smaku. A później wcinam na przykład z dżemem niskosłodzonym. :P
Kaloryczność - jajko: 90, mąka: 32, masło: ok.40, łyżeczka dżemu: 16. Czy to jest dużo?? Wg mnie nie, jak na taką pychotę
-
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki