Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: OGROMNE wątpliwości co do omletów...

  1. #1
    Olaszek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie OGROMNE wątpliwości co do omletów...

    hmmm uwielbiam omlety. niestety nie należą do małokalorycznych. tu w tabeli jest napisane, że omlet z 2 jaj mam tylko 220 kcal. nie mogę jednak w to uwierzyc, gdyż robie omleta z jednego jajka, 50 gram mąki i wody, a to wychodzi 255 kcal. przecież sama mąha ma w 100g 350 kcal. COŚ JEST NIE TAK? wiec jak jest?

  2. #2
    pecora jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    03-07-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    może poprostu w tabeli uwzglednili omlet z małą ilościa mąki,smazony na teflonie

  3. #3
    Olaszek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    tez smaze na teflonie, a mąki juz mnieji nie mozna dac... 50 g to nie całe pol szklanki (mam taką z miarką) chyba będę musiała zapytac o przepis operatorow tej stronki o przepis na omleta o tak malej zawartosci kcal

  4. #4
    coreGirl jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    12-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    omlety to tesh jedno zmoich uluionych dań więc często je sobie robię
    i wychodzi mi ok 300 kcal na taki omlecik,bo:
    2 jajka=ok180 kcal
    3 łyżki mąki=ok 100kcal
    woda
    nio wiadomo dodatki do tego są kaloryczne ale na takie 2 łyżeczki dżemu można sobie pozwolić(50 kcal)

    niektóre wartości w tym katalogu sa zaniżone więc najlepiej liczyć samemu..sczególnie jak potrawy są "mało skomplikowane"

    pozdrowionka

  5. #5
    nadia19 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    03-11-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    A ja robie omlet bez mąki ,i tez jest bardzo dobry

  6. #6
    Olaszek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    bez mąki? to jak on się trzyma? przeciez to wychodzi jajecznica a nie omlet czy mogę prosić o przepis na bezmączny omlet. musze koniecznie wypróbować! dzieki z gory. a co do zaniżanych wartości kcal to czasami tez mam takie wrazenie, że są zaniezone, np kotlet schabowy. aż nie chce mi sie wierzyć, że ma tyle samo co pierś kurczęca...

  7. #7
    ojejowa jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    06-06-2004
    Mieszka w
    Gliwice
    Posty
    0

    Domyślnie

    Ja tez robie omlet bez maki. A robie to nastepujaco: rzostrzepuje dwa jajka trzepaczka do ubijania białek, (wtłaczam duzo powietrza) i powstała bardzo puszytsa mase wywlewm na patelmie, jak lekko sie podsmazy ,przezuczam go łopatka na druga strone, chwilke trzymam na patelni i daje na talerz. Gotowe i jakie proste i smaczne. Do omleta dodaje troche dzemu i ruluje go. albododaje pomidora z cebula, dodaje pieprzu i jest omlet na ostro.tez pycha!!!!!

  8. #8
    Awatar marti
    marti jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Śląsk
    Posty
    120

    Domyślnie

    Dokładnie, prawdziwy omlet jest bez maki, są to np. dwa jaja "roztrzepane" widelcem, wylane na rozgrzaną patelnie ( z rozgrzanym tłuszczem lub tez na teflon) są pysznie, jak dla mnie lepsze od tych z mąką ... omlet z mąką to omlet biszkoptowy i ma więcej kalorii od tego normalnego , pozdrawiam


    Moje wypociny są głównie tutaj:

    Nie potrafię schudnąć - potrzebuję wsparcia.

  9. #9
    Awatar marti
    marti jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Śląsk
    Posty
    120

    Domyślnie

    Aha jeszcze jedno, ja czasem gdy roztrzepuje jajka dodaje łyżkę jogurtu naturalnego, jest wtedy łepszy jak sie go zjada na słodko, z tym ze ciężej go przewrcić na drugą stronę..


    Moje wypociny są głównie tutaj:

    Nie potrafię schudnąć - potrzebuję wsparcia.

  10. #10
    Olaszek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    wlasnie zjadlam takiego mezmącznego omleta całkiem niezly. chyba za malo roztrzepalam jaka, ale na stepnym razem będzie lepiej heh ale nic nie pobije wielkiego blina z dużą ilością mąki, jajek i mleka 3%... mmmm marzenia, ale wróćmy na ziemie wielkie dzięki za ten przepis. teraz będę aksperymentować z bezmącznym, moze jakies przyprawy, szczypiorek i będzie super. pozdr

Strona 1 z 4 1 2 3 ... OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •