Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Wątek: OGROMNE wątpliwości co do omletów...

  1. #11
    nadia19 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    03-11-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Robie dokładnie tak jak panie wyrzej.Tylko ja najpierw ubijam białko na sztywnoa dopiero potem dodaje żóttko ,wtedy opmmlet jest bardziej puszysty.Czasami robie omlety bez żółtka ,z z samego białka,też wychodzi i jest bardzo mało kaloryczny.

  2. #12
    ewka~ jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    To wogóle można robić omlet z mąką? pierwszy raz słysze. Ja uwielbiam omlet mojej mamy, zdorwy na mlek i wodzie. sama nie umiem robić

  3. #13
    Olaszek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Cytat Zamieszczone przez nadia19
    Robie dokładnie tak jak panie wyrzej.Tylko ja najpierw ubijam białko na sztywnoa dopiero potem dodaje żóttko ,wtedy opmmlet jest bardziej puszysty.Czasami robie omlety bez żółtka ,z z samego białka,też wychodzi i jest bardzo mało kaloryczny.
    super jest ten pomysł z oddzielaniem! dzis go wypróbowałam i wyszedl swietny omlet! bardziej puszysty niz ja cale jajka ubijam. pojutrze spróbuje tylko z samych białek, bo jutro chyba nie dam rady po imprezie... dzieki pozdr

  4. #14
    inka13 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    05-09-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Hmm... tak polecacie te omlety, chyba wyproboje
    tylko powiedzcie mi, jak dlugo trzeba smazyc go na patelni, i czy jesli ma sie zwykla patelnie to trzeba do tego jakis olej albo oliwe? :/

  5. #15
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    ja nie umiem robic zadnych omletow i mi nie robia

  6. #16
    Olaszek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Twoje szczescie! przynajmniej nie musisz sie martiwc, ze sa takie kaloryczne!

  7. #17
    Awatar Autkobu
    Autkobu jest nieaktywny Radny Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    HELL
    Posty
    19,944

    Domyślnie

    A ja dodaję 1 łyżkę mąki i 1 łyżkę mleka :]

    i jest pyszny!!!!!
    Czas wszystko zmienia. Tak mówią, ale to nieprawda. Konieczne są czyny. Gdy nic się nie robi, wszystko zostaje takie jak było.

    I just can't wait until tomorrow... because I get better-looking every day!
    Mój pamiętnik:Ogarniam jamę chłonącą i przełączam odkurzacz na niższe obroty!

  8. #18
    Olaszek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    ale jutro w urodzinki pozwole sobie na wielkiego blina! matko, ale mam na niego wielka ochote...

  9. #19
    goldi21 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    20-12-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Czołem ja mam fajny przepis na omlet biszkoptowy:2jajka(180 kcal), 2łyżki mąki(0k.80kcal), sól ,łyżka masła(50kcal) razem 300kcal .Piekarnik rozgrzej do 180 stopni patelnie średniej wielkości lub naczynie kamionkowe nasmarój maslem.Oddziel żółtka od białek.Ubij białka z szczyptą soli(mikserem) potem chwilę miksuj żóltka dodaj ulubione przyprawy.Do białek wlej żółtka ,dodaj mąke i pół łyżeczki proszku do pieczenia .WLEJ na patelne i do piekarnika aż do momentu jak będzie złoty.Mówie wam PYCHA jest niskokaloryczny i chrupiący

  10. #20
    Olaszek jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    hmmm ciekawy ten przepis. jak będę miec wiecej czasu, to na pewno wypróbuje. dlugo trzeba go piec? bo moje umiejetnoesci kucharskie sa nikłe i jak pieke cos "na oko" to albo srodek surowy albo spalony

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •