Robie dokładnie tak jak panie wyrzej.Tylko ja najpierw ubijam białko na sztywnoa dopiero potem dodaje żóttko ,wtedy opmmlet jest bardziej puszysty.Czasami robie omlety bez żółtka ,z z samego białka,też wychodzi i jest bardzo mało kaloryczny.
Robie dokładnie tak jak panie wyrzej.Tylko ja najpierw ubijam białko na sztywnoa dopiero potem dodaje żóttko ,wtedy opmmlet jest bardziej puszysty.Czasami robie omlety bez żółtka ,z z samego białka,też wychodzi i jest bardzo mało kaloryczny.
To wogóle można robić omlet z mąką? pierwszy raz słysze. Ja uwielbiam omlet mojej mamy, zdorwy na mlek i wodzie. sama nie umiem robić
super jest ten pomysł z oddzielaniem! dzis go wypróbowałam i wyszedl swietny omlet! bardziej puszysty niz ja cale jajka ubijam. pojutrze spróbuje tylko z samych białek, bo jutro chyba nie dam rady po imprezie... dzieki pozdrZamieszczone przez nadia19
Hmm... tak polecacie te omlety, chyba wyproboje
tylko powiedzcie mi, jak dlugo trzeba smazyc go na patelni, i czy jesli ma sie zwykla patelnie to trzeba do tego jakis olej albo oliwe? :/
ja nie umiem robic zadnych omletow i mi nie robia
Twoje szczescie! przynajmniej nie musisz sie martiwc, ze sa takie kaloryczne!
A ja dodaję 1 łyżkę mąki i 1 łyżkę mleka :]
i jest pyszny!!!!!
ale jutro w urodzinki pozwole sobie na wielkiego blina! matko, ale mam na niego wielka ochote...
Czołem ja mam fajny przepis na omlet biszkoptowy:2jajka(180 kcal), 2łyżki mąki(0k.80kcal), sól ,łyżka masła(50kcal) razem 300kcal .Piekarnik rozgrzej do 180 stopni patelnie średniej wielkości lub naczynie kamionkowe nasmarój maslem.Oddziel żółtka od białek.Ubij białka z szczyptą soli(mikserem) potem chwilę miksuj żóltka dodaj ulubione przyprawy.Do białek wlej żółtka ,dodaj mąke i pół łyżeczki proszku do pieczenia .WLEJ na patelne i do piekarnika aż do momentu jak będzie złoty.Mówie wam PYCHA jest niskokaloryczny i chrupiący
hmmm ciekawy ten przepis. jak będę miec wiecej czasu, to na pewno wypróbuje. dlugo trzeba go piec? bo moje umiejetnoesci kucharskie sa nikłe i jak pieke cos "na oko" to albo srodek surowy albo spalony
Zakładki