Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: mięso mielone

  1. #1
    szar jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Warszawa
    Posty
    0

    Domyślnie mięso mielone

    Cześć!!

    Czy ktoś z Was orientuje się ile kalorii ma 100 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego??

    pozdawiam
    szar

  2. #2
    mam-kompleksy jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-05-2004
    Mieszka w
    Chorzów
    Posty
    110

    Domyślnie

    albo drobiowego

  3. #3
    Awatar bes_xyfki
    bes_xyfki jest nieaktywny Znany na Dieta.pl
    Dołączył
    09-04-2004
    Mieszka w
    Gdańsk
    Posty
    6,463

    Domyślnie

    zawsze wydawało mi się, że mielenie nie zmienia kaloryczności mięsa - ale może się mylę
    STARY WĄTEK | NOWY WĄTEK --> PODSUMOWANIE ROKU 2008
    "Nie rezygnuj nigdy z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie."

  4. #4
    zrodlanka jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    20-02-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    dolaczam sie do pytania

  5. #5
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    a ja mam ochotę zmielić zwykłą pierś z kurczaka, myślicie, że to dobry pomysł? Czytałam i próbowałam nawet u kogoś wesję light kotletów mielonych - dodaje się do mięsa warzywa (np utarty seler, cebulę, marchew, cukinię lub coś innego). Jadłyście kiedyś takie cuś? Mam zamiar jutro zrobic na obiadek mielone. Może ktos ma jakis dobry przepis? Nie zamierzam dodawać namoczonej bułki do środka ani ich panierować. Mięsko + jajko + warzywa. Rzucać mi tu pomysłami

  6. #6
    xixatushka69 Guest

    Domyślnie

    ja robię często takie warzywno - mięsne kotlety, nawet dobre są, no i wychodzi tego więcej, więc można się najeść bez wyrzutów sumienia (choć i tak ich ostatnio nie mam)

    tak, można dodać marchew albo nawet cukinię - wyjdą delikatne kotleciki a jakie smaczne. Aha, jajko obowiązkowo!!! Spróbuj, potem podzielisz się wrażeniami

  7. #7
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    dobra, ale bez buły i tego tam... bułki tartej to się wszystko nie rozbabrze i nie rozleci? no i jak zmielę pierś z kurczaka, to boję się, że z wierzchu się przypali, a w śdodku bedzie surowe mięcho, bo kurczak sie bardzo szybko smaży...

  8. #8
    mala04 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    10-05-2005
    Posty
    0

    Domyślnie

    to rob to na baaardzo malutkim ogniu zeby w srodku tez sie zrobilo, i lepiej zrob wiecej malych niz jednego wielkiego. napisz jak ci poszlo

  9. #9
    Guest

    Domyślnie

    ja jadlam kiedys pierogi ze zmielonym miesem drobiowym i musze przyznac ze byly pyszne

  10. #10
    qwerq jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    09-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    no to jestem po obiadku. Do zmielonych piersi dodałam jajko, zmieloną zieloną paprykę (uwielbiam jej gorzkawy smak), cebulkę i cukinię (na szczęście miałam zamrożoną jeszcze z początku jesieni). Wyszło przesmaczne, nic się nie przypaliło i nie rozwaliło. do tego na obiadek warzywa na patelnię Hortex (z bazylią i tymiankiem) i kasza gryczana. Zupka pomidorowa (taka gęęęęęęęsta). Do popicia sok Karotka Zmysłowy

    pychotka

Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •