-
sałatka z indyka z kiełkami 300kcal, 15-20 min
Składniki: 100 g piersi z indyka - 100 g kiełków fasoli mung lub innych - 100 g marchewki - pół pęczka dymki - 2 łyżki sosu sojowego - łyżeczka soku z cytryny - łyżeczka oliwy z oliwek - pół łyżeczki imbiru - łyżeczka miodu - ząbek czosnku - sól, pieprz.
Wykonanie:
1. Marchewkę obierz i pokrój w cienkie słupki, a dymkę w skośne kawałki. Dodaj do nich połamane kiełki. Całość zalej sosem sojowym i sokiem z cytryny, wymieszaj i odstaw.
2. Mięso pokrój w paski, posyp solą i pieprzem, usmaż na rozgrzanej oliwie i zdejmij z patelni. Na tę samą patelnię wrzuć posiekany czosnek, imbir, dodaj miód oraz 2 łyżki wody. Zagotuj i przypraw do smaku.
3. Sosem z patelni zalej kiełki z marchewką i dymką, dodaj mięso, wymieszaj i odstaw na kilka minut do ostygnięcia.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki