-
Grzyby...;)
mam pytanko: ile kalorii mają surowe grzyby??? bo suszone to wiem że dużo (coś ponad 300)a takie zwykłe surowe??? albo ugotowane? nie chodzi mi o pieczarki tylko o takie normalne kurki, borowiki itp. bo ostatnio jem zupkę grzybową zabielaną chudym kefirem mniam.
będę wdzięczna za odpowiedzi. Bo dotychczas liczyłam tak ok.100 kcal w 100 g...
-
pieczarki wystarczy troche pociac, dodac odrobine soli lub vegetty i postawci na palniku, po chwili puszcza same sok ewentualnie dodaj na samo dno odrobinke wody.. moj ulubiony obiad ostatnio, to wlasnie takie pieczarki doprawione chili z wbitym pod koniec jednym jajkiem i mnostwem zieleny: koperek i pietruszka.. przyspiesza przemiane materii jak nie wiem...
-
ile kalorii maja duszone czy tam podsmazone pieczarki w 100 gr?
-
grzyby mają bardzo mało kalorii na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] podają, że gotowane to tylko 11 kcal na 100g. w dodatku tak jak pieczarki puszczają sok i można je dusić bez żadnego tłuszczu. i jeszcze najlepiej dodać gotowaną kapustę i można się obżerać
-
a jakie znacie malo kcal przepisy z wykorzystaniem grzybkow?
-
ja lubię smażone na teflonowej patelni warzywka i grzyby, np. pieczarki, papryka, cebula, pomidor, cukinia!!! Mozesz tworzyć różne zestawienia Malo kalorii a ile przyjemnosci z jedzenia Ja np. dodaje sobie do smażonych warzywek oregano albo bazylię. MNIAM!!!!
-
dzięki dzięki, to znaczy że zle liczyłam. Mogę jeść więcej grzybów uwielbiam je!!!
co do smacznych dań to polecam kotlety grzybowe - też na patelni teflonowej - bez tłuszczu grzyby przepuszczamy przez maszynkę do mięsa, dodajemy jajko, przyprawy, można też dodać nieco mąki, najlepiej pęlnoziarnistej. Do tego odrobinę piersi kurczaka. Smażymy i mamy smakowite kotlety. No i zdrowe, niezbyt kaloryczne, zależy ile się doda mąki
-
ja robie podobne danko jak Gabzysia Te same skladniki, tylko nie dodaje papryczki(mam jej maly przesyt ) a za to dodaje jeszcze ryz no i odpowiednie magiczne przyprawy Obowiazkowo miesznka przypraw do kuchni wloskiej,ziola prowansalskie i takie tam;P a jeszcze robie sosik na bazie...soczku srodziemnomorskiego fit Wychodzi pychotka
-
acha, no i wtryniam tam jeszcze czosnek
-
Ale trzeba pamiętać, że są ciężkostrawne.
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki