OBIADEK WPISALAM W KALKULATOR KALORII POD ***DROB-INDYK - NAZWA :ALILAT INDYK...***

KOCHANE - PODAJE PRZEPIS NA NAPRAWDE PYSZNY OBIADEK
Podaje przepis na 5 porcji - calosc po prostu sobie podzielicie i siup do zamrazalnika w foliowe woreczki, a potem tylko odmrozic i papusiu!!!

Produkty:
1. !00 g - Cebula posiekac w wiorka
2. 100 g - Fasola czerwona konserwowa z puszki
3. 100 g. - Papryka czerwona surowa (pociac na plasterki)
4. 300 g. - pieczarki surowe pociac w plasterki
5. 500 g. piers z indyka
6. 125 g. sok pomidorowy (to jest pol szklanki)
7. Pieprz chili, sol, do smaku
8. 4 lyzki oleju roslinnego.
WYKONANIE:
Na duzej patelni rozgrzac olej, wrzucic cebule i papryke, lekko posolic i dusic, az cebula sie zeszkli. Nastepnie wrzucic pieczarki, wydzieli sie z nich duzo wody - przykryc patelnie i dusic pod przykryciem az zmiekna.
Potem dodac pokrojona w kostke piers indyka, i dalej dusic , czesto mieszajac.
Gdy juz jest gotowe wsypac odcedzona fasolke czerwona i podgrzac.
Sok pomidorowy rozrobic z pieprzem chili (pieprzu ile kto lubi, ale ostre jest smaczniejsze!!!) - wlac na patelnie, i zagotowac razem z reszta!
Mowie Wam pychota, a jakie sycace!!!
MA TO OKOLO 300 KALORII, NO TLUSZCZU 8,5 G, ALE TO PRZEZ TEN OLEJ!!! MOZNA OLEJ OGRANICZYC DO DWOCH LYZEK, WTEDY JESZCZE LECI SIE Z KALORIAMI W DOL!!!
MINUS 2 LYZKI OLEJU DAJE OSZCZEDNOSC 36 KALORII NA PORCJE!!!

S M A C Z N E G O !!!!!