Omlet? Hmm...
Składniki:
- 3 jajka
- 2 łyżeczki cukru
- łyżeczka proszku do pieczenia
- aromat waniliowy
- 2 łyżki maki pszennej

Sposób przyrządzania:
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać roztrzepane żółtka, proszek i mąkę - dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z olejem. Smażyc omlet pod przykrywką 4 min z jednej i 2 minuty z drugiej strony.
Początkowo przewracanie może stwarzac problemy - trzeba włożyć dużą szpatułkę pod omlet bliżej jednego brzegu, unieść i przewrócić go tak, aby przeciwległy do szpatułki brzeg opadł jako pierwszy. Nic trudnego, a omlecik naprawdę pycha.
Mozna posypac cukrem pudrem lub podawac z owocami.

skopiowałam przepis z kuchnia.gazeta.pl ^^