hiiiii: no to jeszcze czegoś nauczyłam się od Ciebie, przepis jest super, zaraz go wykorzystam, nie tylko pitulka!
A ja dodam jeszcze swój przepis na zupę z kaszą gryczaną i papryką:
gotujemy wywar z warzyw i na mięsku chudym bardzo,marchew i pietruszkę ścieramy do tej zupy na grubej tarce ( można dodać już gotową z Hortexu),
kiedy już się gotuje dodajemy kaszę gryczaną ( w zależności ile jest litrów wywaru tyle łyżek kaszy).Ja na około 3 litry dodaję jakieś 6-7 łyżek. Na końcu dodajemy przecier pomidorowy. Acha jeszcze zapomniałam, że można pokroić w paski pora jak ktoś lubi i dodać razem z marchewką i pietruszką. Na końcu całkiem, jak zostanie jakieś 7 minut gotowania dodajemy czerwoną paprykę pokrojoną w paseczki albo kostkę.Wyławiamy mięsko, kroimy w paseczki czy kosteczkę - i wrzucamy do zupy. Pyszna! A w wersji dla tych odważnych: można dodać pokrojoną w kostkę jakąś kiełbaskę.Dla odważnych albo dla współmałżonków, żeby nie narzekali, że za chudo jedzą No i nie zapomnijcie o soli i przyprawach ziołowych w trakcie!
hiiiii: mam nadzieję, że nie gniewasz się, że wchodzę do Ciebie ciągle? Ale jak dla mnie to od tych po 50 - stce dowiedzieć się można najwięcej i najmądrzej!