A teraz witaminki moze tym razem nie znikna
Wit. C -cennym zrodlem jest kwaszona kapusta
Wit. D -Tran,ryby , sardynki,sledzie,losos,tunczyk,mleko i jego przetwory
Wit. H -w watrobie,orzechach wloskich,ziemnych,mace sojowej,zoltku jaj,migdalach,sardynkach,grzybach,brazowym ryzu,szpinaku,marchwi ipomidorach
Wit. K - brokulach,rzepie,ziemniakach,awokado,brzoskwinie,w watrobie,jajkach i w serach
Wit. B9 - szpinak,brokuly,orzechy,sloneczniku,kielkach przenicy,w watrobie,i...dobrych gatunkach piwa
Wit. B1 - mieso,wedliny,watroba,serce,groch,fasola,drozdze,n asiona straczkowe,ryby,owoce i warzywa.Glownym wrogiem tej witaminy jest alkohol
Wit.B12 -watroba ,nerki,serca,chude miesa,ryby,skorupiaki,jaja
Zakładki