-
No dobra, zalozmy ze wezme ta podwojna dawke i tak sie luna zaswieci, no ok, ale co bedzie potem jak mu w krzyzu cos strzeli i dostanie tak jak maz mojej kumpeli lekarstwa co to gimnatyki nalozkowej przez 2 m-ce nie wolno bo wtedy wlasnie stanac moze, ale serducho :wink: :wink: :wink: :wink: co ja bidulka wtedy zrobie :?: :?: :?: :?: gdzie ja taka lampa z woska dostane ???????
-
Maggusia no jak gdzie :wink: :lol: :lol: na tej ulicy co to naszych pogonili jeszcze kasa bedzie :wink: :lol: :lol: :lol:
-
No zesz ty, i ty mnie pouczac musisz a pod nosem taki towar, jaaaaaaaaaaaaaaasne , ze jak cos to tylko tam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
-
no widzisz Magguś Wy to jednak w niemcach dobrobyt macie nie to co bidna Polska :wink: :lol: :lol: :lol: :lol:
Dorka jakie posuła , jakie popsuła a nie wiesz gdzie castorama :wink: :lol: :lol: :lol: zarówkę i nowy abażur dostaniesz jak nic :wink: :lol: :lol:
-
ona padła już na amen :? przydałby się jakiś dobry elektryk :?
-
jak mnie wkurza ta golizna, co to wskakuje za każdym razem na forum :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
-
Jaka golizna :shock: :shock: :shock: :shock: mnie dalej ta flora nęka :shock: :twisted: :wink: pewnie dba o moje serce Dorka choć lepsze widoki masz :wink: :lol: :lol: :lol:
-
jeny jeszcze na koniec czkawki dostałam :roll: :roll: :lol: :lol: :lol:
-
a takie gołe plecy z odrobiną lędźwi Ci nie wskakują ??? Fuksiara :) bo mnie już z 2 stron bombardują :lol: :roll:
-
a ja na święta zrobię to : :lol: ponoć pyszota i mało roboty :lol:
Ciasto krówka bez pieczenia
Składniki
- 3 paczki herbatników petit bery,
- 2 szklanki mleka,
- 1 cukier waniliowy,
- 4 żóltka,- 1 szklanka mąki,
- 0,5 szklanki cukru + 2 łyżki cukru,
- 3/4 kostki margaryny,
- 1,5 paczki krakersów,
- 1 puszka mleka słodzonego (gotowane około 2,5-3 godz.),
- 2 śmietany 30%(400ml),
- 2 łyżeczki żelatyny,
- 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady startej na dużych oczkach lub kakao,
Przepis
(1) Formę wykładamy grubą folią aluminiową (żeby ciasto nie przywierało).
(2) Wykładamy warstwę herbatników petit bery.
(3) Robimy masę budyniową z dwóch części:
1 część :
- 0,5 szklanki mleka,
- 1 cukier waniliowy,
- 4 żółtka,
- 1 szklanka mąki,
Połączyć składniki i rozprowadzić gródki.
2 część :
- 1,5 szklanki mleka,
- 3/4 kostki margaryny,
- 0,5 szklanki cukru,
Zagotować mleko z tłuszczem i cukrem (część 2) , a następnie cały czas trzymając na małym ogniu dodajemy masę powstałą z 1 części i mieszamyaż zgęstnieje.Miksujemy na jednolitą masę.Powstałą masę jeszcze ciepłą, rozprowadzamy na herbatnikach.
(4) Na masę budyniową rozkładamy warstwę krakersów.
(5) Na krakersach rozprowadzamy karmel powstały z mleka.
(6) Rozkładamy ponownie warstwę krakersów.
(7) Ubijamy 2 śmietany z 2 łyzkami cukru.Jak śmietana będzie ubita dodajemydo niej żelatynę rozprowadzoną w niewielkiej ilości gorącej wody.Krótką chwilę miksujemy aby wszystko dobrze się wumieszało i rozprowadzamy na krakersach.
(8) Posypujemy wszystko czekoladą lub kakao.Ciasto włożyć do lodówki.Najlepiej smakuje następnego dnia i później jeśli jeszcze nie zniknęło.Chcę jeszcze podkreślić,że ciasto wcale nie jest słone.