a oto przepis na sajgonki!!!
potrzebne Ci do tego:
papier ryżowy (przważnie pakowane po 10 sztuk), spora pierś z kurczaka, puszka kiełków sojowych, makaron sojowy, ogórki kiszone albo konserwowe.
najpierw gotujesz pierś i makaron. potem drobno kroisz ostudzoną pierś z kurczaka, kiełki sojowe, makaron (jego możesz na około 3-4 cm pociąć) i wszystko to razem mieszasz. dopraw do smaku. potem namocz ten papier i wrzuć z trzy paski ogórka i łyżkę wcześniej przygotowanego nadzienia. no i trzeba smażyć na patelni aż zrobią się lekko brązowe (wtedy są baaaaardzo chrupiące)
10 sztuk to mniej więcej na kolacje dla dwojga (ja dwa chłop osiem :wink: ) można dodać do tego grzybki MUN. ale ja nie próbowałam. papier kosztuje około 1,50 zł za 10 sztuk a reszta też nie dużo więc całkiem niedrogie danie wychodzi.
no.... to
smacznego!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :shock: :wink: