WPADLAM ZAŚPIEWAĆ CI SERENADĘ NA DOBRANOC
KOLOROWYCH SNÓW
WPADLAM ZAŚPIEWAĆ CI SERENADĘ NA DOBRANOC
KOLOROWYCH SNÓW
Psotulka, ale świetnie się u Ciebie czyta, i mądrości i rozrywka, a do tego wspaniale obrazki.
Życzę dobregoi dietkowania
Psota
no to z tego wynika ,ze kochankowie powinni jeśc wszystko a nawet więcej
w szczególności czosnek cos w tym jest -żydzi jaki plenny naród
a jaja zawsze mówiłam ,że one stoją na pierwszym miejscu w piramidzie żywienia z tego jest życie -ale jaja
Agentka -a reklamowany deprim -nie pomaga ?? a czy ty nie masz dziecko z głodu tej depresji ?? -no to jajecznica i żadnych słodyczy -chyba ,ze gorzka czekolada.l
Już słoneczko podswieca więc wyłazimy z deprechy.
WITAM Marchew surowa średnio 100g 1 35,00
Jabłko średnio 100g 4 200,00
Pieczeń wieprzowa średnio 100g 0,7 159,60
Pieczywo chrupkie CHABER bez cukru kromka 7g 6 114,00
Szczypiorek średnio 100g 0,25 8,75
Popularny pszenny kromka 50g 1 128,00
Keks z bakaliami średnio 100g 0,5 203,50
Ser żółty ementaler pełnotłusty plasterek 15g 1 54,00
Grzybowa z ziemniakami talerz 250ml 1 102,00
Feta light opakowanie 270g 0,25 121,50
W sumie kalorii: 1 126,35
NIE BYLO SUROWEJ MARCHEWKI TYLKO Z JABLKIEM, ZUPA BYLA Z MAKARONEM ALE SUMA-SUMARUM PRAWIE TO SAMO-MOZE MNIEJ
WRACAM NA SWOJE STARE SMIECI
Gruba 66
Gdy przyjdzie wiosna hoża, pójdzie zima do morza.
ANIMKA001
TAKA JAK WSZYSTKIE ALE COS W TYM JEST
BIKE
MYSLE TAK SOBIE O REKORDZISTKACH NA FORUM
KATSON
CIESZE SIE ,ZE CI SIE PODOBAJA PORADY
EFCIASCHUDNIESKUTECZNIE
CIEKAWE POLACZENIE PROWANSJA I BABICE OCZYWISCIE ZAPACHOWE
LUIZEK
DOBRE TO Z TYMI JAJAMI HAHA
RUDA
DZIEKUJE ZA SERENADA -JESZCZE SLYSZE JA W USZACH
BEWIKU I KRYSIU JAK ZAWSZE JESTESCIE Z WIELKIM POCZUCIEM HUMORKU I CIEPELKA
Dobranoc...
KOLOROWYCH SNÓW PSOTULKO
Miłego dnia
domyslam sięZamieszczone przez psotulka
a swoja droga to naprawde bardzo mnie ciekawi czy lawenda pachnie w całej Prowansji...
MIŁEGO I DIETETYCZNEGO PIATECZKU
WITAM
I JUZ MAMY PIATEK
WRACAM DO KUCHNI
Ciekawe:
Warzywa
Sposoby gotowania roślin strączkowych 1sposób (wymaga dużo czasu) Nasiona strączkowe, oprócz soczewicy i zielonego groszku, należy zalać nie osoloną, przegotowaną wodą o temperaturze pokojowej w stosunku 1:3. Ziarna w łuskach moczy się do 12 godzin, a pozbawione łusek 3-8 godzin. Nasiona gotuje się w tej samej wodzie, w której się moczyły (soję - w świeżej wodzie). 2 sposób (szybki) Ziarna należy zalać zimną wodą w stosunku 1:3, doprowadzić do wrzenia, gotować 2-3 minuty i odstawić na godzinę, by napęczniały. Ugotować w tej samej wodzie. Czas gotowania jest różny w zależności od rodzaju warzyw (podany wyżej). Dobrze ugotowane nasiona strączkowe powinny być lekko chrupkie. Gotowanie kukurydzy w kolbachKukurydza gotowana w wodzie z solą twardnieje. Dlatego należy ją gotować z dodatkiem mleka i cukru. Mleko i cukier nadają kukurydzy przyjemny aromat. Gotowanie ziemniaków Obrane ziemniaki soli się na początku gotowania, aby zmniejszyć utratę soli mineralnych. W naczyniu, w którym gotują się ziemniaki, woda powinna je ledwo pokrywać (do 1 cm). Aby szybciej ugotować ziemniaki, należy włożyć do wody łyżkę margaryny lub masła.Przy obieraniu młodych ziemniaków ręce nie sczernieją jeśli zmoczy się je w occie i poczeka, aż wyschną. Gotowanie ziemniaków w mundurkachJeśli do gotowanych ziemniaków w „mundurkach” doda się odrobinę octu (1 łyżka na litr wody) skórka nie będzie pękać i łatwiej się zdejmie.Ziemniaki ugotowane w łupinach łatwiej obrać, jeżeli od razu po ugotowaniu poleje się je zimną wodą.Aby gotowane w łupinach ziemniaki nie rozgotowały się, trzeba je posolić (1/2 łyżeczki soli na 1 kg ziemniaków).Ziemniaki będą smaczniejsze, jeżeli do wody, w której się gotują, doda się trochę czosnku. Warzywa z karotenem Warzywa zawierające karoten (np. marchewka), gotuje się z dodatkiem niewielkiej ilości tłuszczu.Brokuły, kapusta ...Brokuły, kapustę, brukselkę można gotować z dodatkiem kilku łyżek mleka. Mleko chroni witaminę C i poprawia smak.Wywar z warzywAby uzyskać esencjonalny wywar (np. na zupę), warzywa trzeba pokroić na kawałki i włożyć do dużej ilości zimnej wody, gotować co najmniej 30 min. Solenie warzyw -Wszystkie warzywa, oprócz buraków i warzyw strączkowych, należy gotować w osolonej wodzie.Solenie warzyw strączkowychNasiona warzyw strączkowych (fasola, zielony groszek, groch, soja itp.) należy solić pod koniec gotowania. Najlepiej tuż po ugotowaniu. Jeżeli będą posolone wcześniej, wydłuży się ich czas gotowania. Również kwaśne dodatki takie jak pomidory, ocet, wino itp. przedłużają czas gotowania. Dlatego dodaje się je wtedy, gdy nasiona są już prawie miękkie. Nasiona strączkowe przeznaczone na sałatkę należy odcedzić tuż po ugotowaniu. Czosnek- zmielony lub zgnieciony szybko traci ostry smak i zapach- czosnku nie należy przechowywać w lodówce, ponieważ gorzknieje- najdłużej utrzymuje swoje właściwości, jeśli całe, obrane ząbki zostaną ułożone w słoiczku i zalane oliwą albo olejem
MILEGO DNIA
jeśteś kopalnia wiedzy
Etap I start 2-01-2014 koniec......- odchudzanie SEZON NA ODCHUDZANIE ......
Etap II ..... wychodzenie z diety
Etap III ..... stabilizacja wagi i pilnowanie się do końca życia
Kasze
Płukanie kaszy
Kasze grube (kasza gryczana, pęczak, ryż) należy przed gotowaniem kilka razy wypłukać i osączyć.
Drobnych kasz (manny, krakowskiej, kukurydzianej) nie płucze się.
Metody gotowania kasz
Na sypko (kasze grube) - kaszę należy przebrać, wypłukać, osaczyć, wsypać do odpowiedniej ilości osolonego wrzątku z dodatkiem tłuszczu i gotować pod przykryciem na małym ogniu. Gdy kasza wchłonie całkowicie wodę, należy wstawić ją na ok. 20 minut do lekko nagrzanego piekarnika.
Kaszy nie należy mieszać w czasie gotowania.
Rozklejanie
(kasze drobne) - kaszę należy wymieszać z niewielką ilością wody lub mleka. Następnie wodę lub mleko w ilości 5-8 razy większej od objętości kaszy zagotować, do wrzątku wlać rozprowadzoną wodą kaszę i gotować, aż kasza się rozklei.
Jedzenie kaszy
Kasze zawierają białko, dobrze przyswajalne węglowodany, trochę tłuszczów oraz m.in. wapń, żelazo, potas i witaminy B1, B2, PP. Wszystkie kasze przed jedzeniem trzeba ugotować. Gotowanie ma na celu ścięcie białka, zmiękczenie błonnika i rozklejenie skrobi zawartej w ziarenkach. Kasza ugotowana na sypko powinna mieć miękkie nie sklejające się ziarna, o zwiększonej objętości.
Kaloryczność Wszystkie rodzaje kasz są wysokokaloryczne (320-350 kal. na 100 g produktu).
NIE JA TO INTERNET A NAM MOZE SIE TO PRZYDACWASZKA NAPISALA:jeśteś kopalnia wiedzy
Zakładki