uwielbiam salse mniam
uwielbiam salse mniam
Dorotko to potrawa
Składniki:
- 60 ml oliwy
- 1 łyżeczka papryki
- 1 łyżeczka mielonego kuminu
- 4 filety z białej ryby (po 20 dag)
- sól morska
- grubo mielony czarny pieprz
- kolendra i cząstki cytryny
Salsa kukurydziana:
- 3 łyżki oliwy
- 40 dag ziaren świeżej kukurydzy
- 20 dag drobno pokrojonej zielonej fasolki
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- 4 posiekane cebulki dymki
- garść całych listków mięty
- 1 posiekana zielona papryczka chili
- 2 łyżki soku z limonki
Sposób przyrządzania:
Przygotuj salsę: rozgrzej patelnię, wlej oliwę, a gdy będzie gorąca, wrzuć kukurydzę i fasolki. Przypraw do smaku solą i pieprzem, gotuj 3 minuty. Do miski wsyp posiekane dymki, listki mięty oraz chili, wlej sok z limonki, dodaj fasolkę z kukurydzą. Wymieszaj. Przygotuj ryby: wymieszaj w misce oliwę, paprykę i kumin. Polej ryby, odwróć je i polej z drugiej strony. Oprósz solą i pieprzem. Usmaż na grillowej patelni lub ułóż na specjalnej tacce i upiecz na grillu (po 2-3 minuty z każdej strony). Udekoruj gałązkami kolendry i cząstkami limonki, podawaj z salsą.
sa rózne salsy
Hi Ewunia, pyyyyyszny przepis, już wydrukowałam i poszedł do mojego segregatora z pomysłami. Trzymaj się dzielnie, a mnie dziś jakaś taka wielka senność opanowała i ciągle bym tylko kiszone jedzonko szamała. Ale jakoś trwam.
tak moze byc z puszki kukurydza
bella ja tez trwam a kiszone ogórki czy mało solne uwielbiam
dzis mecz mam nadzieje ze ze stresu nie zjem za duzo
i zadne piwko mi nie przyjdzie do głowy
pozdrawiam
ewa fajny przepis
do tej pory salsę jadłam tylko ze śledziem - gotowa sałatka ze sklepu
ja jak robie salse to zmieniam sobie przepisik według uznania
Zakładki