-
super.......
dzieki za przepisy....
jest szana ze mi posmakują :P
-
Bardzo mnie to cieszy, ze komus te przepisy sie przydadza
Beda kolejne
-
PIERS Z KURCZAKA ZAPIEKANA Z KAPUSTA KISZONA I PIECZARKAMI
piers z kurczaka pokroic na kilka kawalkow i przyprawic jak poprzednio
ugotowac kapuste kiszona (najlepiej ja najpierw przeplukac zeby nie byla taka kwasna).
na patelni podsmazyc pieczarki z cebulka a na koniec dodajemy tez do podsmazenia (razem)ugotowana i odcedzona kapuste kiszona
piersi ukladamy w zaroodpornym naczyniu a na to kapuste z grzybami i zapiekamy w piekarniku ok 35 min
ok 300kcal...smakowo dla mnie BOMBA
-
SAŁATKA Z KURCZAKIEM W LEKKIM SOSIE Z CURRY (MNIIIIAAAMMM )
przepis na 2 porcje...kazda ok 200kcal
kurczaka posypac duza iloscia przypraw(tymianek, oregano, bazylia, sol i pieprz) zawinac w folie i wlozyc na 25 minut do piekarnika.
nastepnie mieso schlodzic i pokroic w kostke
do tego dodajemy pomarancze pokrojona na male kawalki
dodac kilka lisci salaty lodowej
polac sosem (pol skzlanki jogurtu naturalnego sok z cytryny sol pieprz i CURRY
Przepis dla tych ktorzy lubia mieszac slodkie ze slonym...mi bardzo smakuje i jest to jedna z moich ulubionych salatek...POLECAM
-
jedno pytanko - ile ma ten kurak w przepisach? chodzi mi o wagę mniej więcej... tak żeby wyszło 300kcal
-
Witaj Bes...kurczak to tak maksymalnie do 120 g...to jets wlasnie przecietna waga takiej sobie piersi z kurczaka
-
Pierś kurczaka z ryżem i brzoskwiniami
- 100 g piersi kurczaka
- 2 połówki brzoskwiń z puszki (mogą być świeże)
- 100 g ryżu brązowego
- curry i oliwa z oliwek
Pierś rozkrajamy na dwie części, ale nie do końca, tak aby powstała kieszeń, rozbijamy młotkiem i w środku posypujemy curry i solą i wykładamy brzoskwiniami, przekładamy pierś na folię aluminiową i dodajemy łyżeczkę oliwy z oliwek i szczelnie zawijamy w folię. Następnie przekładamy paczuszkę na blachę do pieczenia i podlewamy odrobiną wody i wstawiamy do piekarnika na 40 minut, podajemy z gotowanym brązowym ryżem lub z surówkami
-
Pierś kurczaka na zielono
-100 g piersi kurczaka
- 50 g szpinaku
- 2 plasterki serka pleśniowego
- czosnek
- curry i sól
Pierś podobnie jak w poprzednim przepisie rozbijamy na kieszeń, w środku posypujemy curry i wykładamy szpinakiem ( podsmażonym na patelni z czosnkiem i solą) a na to kładziemy serek pleśniowy i przykrywamy drugim skrzydełkiem piersi na wierzch posypujemy curry, przekładamy do folii aluminiowej i reszta już tak jak w poprzednim przepisie
-
Lubie tu zaglądac , bo zawsze się coś dobrego do jedzenia znajdzie
Tzn dobre przepisy
Az chce się gotowac
-
PIECZONA PIERŚ Z KURCZAKA Z ZIOŁAMI
w miseczce wymieszac lyzke oliwy odrobine soku z cytryny pol lyzeczki miodu estragon natke pietruszki sol i pieprz
piers z kurczaka natrzec (tym co w miseczce) wlozyc do naczynia zarodopornego polac reszta mazidla przykryc folia i wlozyc do piekarnika...piec 25 min
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki