-
Grubsiu, a nie ma na opakowaniu z cukierkami napisanej tabelki? Nie wiem, jak to jest z cukierkami dostępnymi w Polsce, ale tutaj takie tabelki są obowiązkowe. Ja też mam w biurku dwie paczki cukierków, ale takich ze słodzikiem - jedne o smaku takim jak Werthers original (ale mające tylko 9 kcal/sztuka), drugie owocowe (8 kcal/sztuka). Tak sobie je trzymam "na czarną godzinę". Ale takie normalne, z cukrem, to nie mam pojęcia, ile mogą mieć, bo jak ostatnio je jadłam to jeszcze temat mnie nie interesował (byłam przed dietą).
A jeśli chodzi o pracę, to... może teraz trudno Ci ja znaleźć, ale jak już tą szkołę kosmetyczną skończysz, i jeszcze do tego taka chuda laska będziesz, to sytuacja diametralnie sie zmieni :)
Ściskam i miłego dnia życzę :)
-
Grubasiaczku, dobrze zrobiłaś, też bym nie poszła do takiego chamka, życzę Ci znalezienia fajnej robótki, po tej szkole kosmetycznej pewnie Ci się uda
-
tle,ze szkoły kosmetycznej to ja mam jeszcze półtora roku.....a prace musze jakas zdobyc...wczesniej...niestety trza z czegos zyc...
-
ale mnie głowa dzisiaj boli,nie wiem czy to ciśnienie czy co...normalnie mi pęka...ja dzis to wogóle emerytka chyba jakaś...bo i głowa i brzuchol -@ się przypałetała i zęby- wszystkie dosłownie...nie wiem co sie dzieje.....heh...
-
szperam troche w netku i zznalazłam pare ciekawych informacji ,które zmieszczam....
np.o mleku:
"...Medycyna bierze dziś udział w jednym z największych oszustw ostatniego stulecia - twierdzi. - Jest na usługach koncernów, którym nie zależy na zdrowiu dzieci, tylko na pieniądzach. Lekarze nabrali wody w usta, bo tak jest bezpieczniej.
....DR. Siwik używa mocnych słów. Twierdzi, że zawarte w mleku składniki powodują uszkodzenie wielu narządów wewnętrznych człowieka, nieodwracalne zmiany w układzie naczyniowym, sercowym i kostnym.
....- Mleko, wbrew powszechnemu mniemaniu, nie wzmacnia kości, tylko je osłabia. Zawarte w nim białko wypłukuje wapń z organizmu. Mleko krowie to najlepszy przepis na wózek inwalidzki - grozi.
....-Jeśli wierzymy, że mleko to źródło wapnia chroniącego przed osteoporozą (osłabieniem kości), musimy pamiętać, że osteoporoza jest najbardziej rozpowszechniona w regionach świata o wysokim spożyciu mleka, np. w Europie Północnej, Kanadzie i USA - zauważa również Annemarie Colbin, autorka książki "Osteoporoza".
.......Mleko jest jednym z najgroźniejszych alergenów pokarmowych. Ma aż pięć składników, które mogą być fatalnie tolerowane przez człowieka - przyznaje profesor Edward Tadeusz Zawisza, jeden z najwybitniejszych polskich alergologów.
- Ale groźne mogą być także zanieczyszczenia mleka, takie jak penicylina i białka pszenicy.....
....Mitem jest także przekonanie, że mleko zawiera mnóstwo drogocennego wapnia. Znacznie więcej ma go plaster żółtego sera.
...łatwiej przyswajalne dla człowieka są kwaśne produkty mleczne (jogurty, sery) i mleko pełne, prosto od krowy karmionej trawą. ..."
poszperam jeszcze i jak znajde cos godnego zamieszczenia to zaraz to uczynie.... :)
-
a teraz coś o jajkach....wzięło mnie na studiowanie zasad zdrowego żywienia...hehe..lepiej późno niż wcale...
" Nie ma w przyrodzie drugiego bardziej doskonałego surowca spożywczego niż jaja. Nikt się nad tym nie zastanawia, że normalnie zniesione i zapłodnione jajo kurze po dostarczeniu energii w postaci ciepła (39 st. C przez 21 dni) przeistacza się w żywy organizm (pisklę), w którym jest układ kostny, mięśniowy, pokarmowy, nerwowy, immunologiczny itd. Powstał żywy organizm zdolny do wzrostu i dalszego rozwoju, jedynie energia była potrzebna do wzbudzenia życia. Zatem wszystkie niezbędne substancje potrzebne do jego stworzenia zawarte są w jaju. Ten właśnie fakt świadczy wystarczająco o jego wartości biologicznej i wskazuje, jak cenne zawiera składniki. Z prostej kalkulacji wynika, że aby w pełni zaspokoić zapotrzebowanie organizmu człowieka na wszystkie składniki niezbędne do funkcji życiowej, wystarczy konsumować jedynie jaja. Stanowią one najlepsze źródło aminokwasów, w tym szczególnie egzogennych, kwasów tłuszczowych, witamin, związków mineralnych. Należy dodać, że proporcje pomiędzy poszczególnymi składnikami chemicznymi, ich treści są idealne, brak jest jedynie witaminy C. Białko jaja zostało uznane przez organizację FAO/WHO za międzynarodowy wzorzec. Przyswajalność poszczególnych składników jest imponująca i nieporównywalna z innymi produktami, na przykład białko jest przyswajalne w 94%, tłuszcz w 95%, węglowodany w 98%, związki mineralne w 76%. Porównajmy - przyswajalność białka zawartego w mleku kształtuje się na poziomie 85%, w ziemniakach 77%, w mięsie 78%, w roślinach strączkowych 40-60%. "
:roll: :?: :!: :D
-
-
Rozumeim Cie z ta praca. Ja mam pdobnie. Jeszcze pół roku zeby skonczyc studia, ale musze miec jakas robote :/ a teraz nie moge znalezc. Chociaz bardzo intensywnei zaczne szukac od pazdziernika. Jak bede wiedziec keidy mam seminarium :)))
Caluski kochana, bezie dobrze
-
-
Witaj
Kochana dzisiaj wszystkich głowy bolały , taka była pogoda :)
Ja tez jakas zdechła jestem :?
Ale jutro bedzie lepiej zobaczysz:)
pozdrawiam