-
powiem tak... nie pochwalam tego co teraz powiem ale jak trza...to trza....
ja bym z lekka naciagnela fakty... tzn wiek....a przyznala sie u lekarza..mowiac dlaczego tak postapilam...
moze i skutku nie odniesie ale szansa jest
aa..pytalas co to IG....?
- Indeks Glikemiczny (IG) to wskaźnik określający jak bardzo dany pokarm podnosi nam poziom cukru we krwi. Pokarmy przyrównywane są do czystej glukozy, której IG ustalono na 100. Uznaje się za niskie gdy jest mniejsze od 50, wysokie gdy większe od 70. Wartości pomiedzy to umownie IG średnie. Powinniśmy spożywać produkty o jak najniższym indeksie glikemicznym, gdyż zapewniają one stabilny poziom cukru we krwi, a jest to bardzo korzystne dla zdrowia i wydolności organizmu podczas odchudzania najlepiej spożywać wyłącznie pokarmy o niskim IG.
oznacza to tez ...ze pokarm jest dluzej trawiony... wiec czas do kolejengo "glodu" sie wydluza.
glikogen jest spalany a nie odkladany w komorkach tluszczowych... a to drugie ma miejsce gdy nagle jednorazowo dostarczymy duza dawke jedzenia... stad tez koniecznosc spozywania 5 niewielkich posilkow...
problem z pierogami...spaghetti itp.. dziel na dwa.... niby zjesz tyle samo...ale wieksze szanse ze to co zjesz zostanie spalone a nie odlozone w postaci tluszczu na biodrach
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki