Dodano: 2015-10-06

Pestka dyni Ocena: 0/5 Ilość głosów: 0

Pestki dyni są doskonałą zdrową przekąską. Zawierają wiele cennych witamin i kwasów tłuszczowych. To właśnie dzięki swoim właściwościom zalecane są osobom z miażdżycą i wysokim cholesterolem. Dynia wspomaga również pracę serca i układu trawiennego.

Opis produktu
Ocena ogólna:
5
Średnia ocena:
Ilość ocen: 0

Plusy
  • Bardzo mała zawartość sodu
  • Bardzo wysoka zawartość żelaza
  • Wysoka zawartość białka
  • Brak cholesterolu
Minusy
  • Wysoka zawartość tłuszczów nasyconych
  • Mała zawartość wapnia
  • Mała zawartość Witaminy A
  • Bardzo mała zawartość Witaminy C
  • Wysoka zawartość tłuszczów
Wartości odżywcze
Kalorie 542 kcal
Białko 24.5 g 24.50%
Białko zwierzęce 0 g 0%
Białko roślinne 18.1 g 18.10%
Tłuszcze 45.8 g 45.80%
Tłuszcze nasycone 8.67 g 8.67%
Tłuszcze jednonienasycone 15.5 g 15.50%
Tłuszcze wielonienasycone 20.9 g 20.90%
Węglowodany 18 g 18.00%
Sacharoza 0.8 g 0.80%
Laktoza 0 g 0%
Skrobia 1 g 1.00%
Proporcje składników
Dzienne zapotrzebowanie GDA
To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane