Babeczki owocowe

Babeczki owocowe Ocena: 4/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Nagrzać piekarnik do temperatury 200°C. Jabłka obrać, opłukać, a miąższ pokroić w drobną kostkę i odstawić. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać łyżkę otrąb i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier waniliowy. Do żółtek dodać 3–4 łyżki piany, wsypać pozostałe otręby i dokładnie wymieszać. Dodać pozostałą pianę i ciasto delikatnie wymieszać. Do każdej foremki włożyć po jednej łyżce ciasta i rozłożyć na nim porcje jabłek. Przykryć je ciastem, tak by sięgało do 3/4 wysokości foremek i posypać migdałami. Babeczki wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15–17 minut, aż się zarumienią. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone wewnątrz.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane