Przygotowanie:
- Najpierw przygotuj lody, aby mogły schłodzić się w zamrażarce przed podaniem. W dużej
- misce ubij żółtka z cukrem. W innym naczyniu doprowadź śmietankę zmieszaną z sokiem
- do wrzenia. Wlej śmietankę do żółtek i zmiksuj razem. Całą masę przelej z powrotem do
- garnka, gdzie na wolnym ogniu będzie mogła zgęstnieć. Mieszaj ją bez przerwy, aby nie
- miała grudek. Kiedy masa zgęstnieje, odstaw ją i pozwól ostygnąć. Następnie przełóż ją do
- pojemnika i włóż do zamrażarki. Pamiętaj, aby mieszać lody co godzinę podczas mrożenia,
- aby nie były zbyt zbite.
- Pokrój obranego ananasa na 6 plastrów. Na patelni stop brązowy cukier i skarmelizuj na nim
- plastry ananasa. Upraż wiórki kokosowe na złocisty kolor. Podawaj lody tropikalne na
- plastrze ananasa posypane wiórkami kokosowymi.
Komentarze