Lody tropikalne z ananasem i kokosem

Lody tropikalne z ananasem i kokosem Ocena: 4/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Najpierw przygotuj lody, aby mogły schłodzić się w zamrażarce przed podaniem. W dużej
  2. misce ubij żółtka z cukrem. W innym naczyniu doprowadź śmietankę zmieszaną z sokiem
  3. do wrzenia. Wlej śmietankę do żółtek i zmiksuj razem. Całą masę przelej z powrotem do
  4. garnka, gdzie na wolnym ogniu będzie mogła zgęstnieć. Mieszaj ją bez przerwy, aby nie
  5. miała grudek. Kiedy masa zgęstnieje, odstaw ją i pozwól ostygnąć. Następnie przełóż ją do
  6. pojemnika i włóż do zamrażarki. Pamiętaj, aby mieszać lody co godzinę podczas mrożenia,
  7. aby nie były zbyt zbite.
  8. Pokrój obranego ananasa na 6 plastrów. Na patelni stop brązowy cukier i skarmelizuj na nim
  9. plastry ananasa. Upraż wiórki kokosowe na złocisty kolor. Podawaj lody tropikalne na
  10. plastrze ananasa posypane wiórkami kokosowymi.

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane