Sałatka z brokułów

Sałatka z brokułów Ocena: 5/5 Ilość głosów: 1
Autor:

Przygotowanie:

  1. Brokuły pokroić, oddzielić różyczki. Łodygę gotować około 5 minut, po czym wrzucić różyczki i razem podgotować jeszcze 3–5 minut w osolonej wodzie. Bardzo ważne jest, żeby brokuły się nie rozpadały i były półtwarde. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w ósemki, pieczarki pokroić w plasterki i zalać gorącą wodą na około 7 minut. Przygotować sos - do jogurtu naturalnego dodać 3 łyżki majonezu light, sól, pieprz i wcisnąć 2 ząbki czosnku. Sparzone pieczarki, pomidory i brokuły - jak już wystygną, wymieszać ze sobą delikatnie, żeby nie rozgnieść brokuła, polać sosem. Pycha!

PODOBNE ARTYKUŁY

To pole jest wymagane Wciśnij ENTER, aby dodać komentarz
To pole jest wymagane