Osoba, która najbardziej zaangażowała się w naszą akcję to Pani:
AGNIESZKA DERING!
zostanie ona nagrodzona kompletną konsultacją dietetyczną oraz abonamentem na wybraną przez siebie dietę! * prosimy o kontakt na dietetyk@dietevo.pl
Czego nie łączyć?
Polegają na jednoczesnym spożywaniu białka z węglowodanami i są niebezpieczne dla zdrowia. Oto one.
mięso — pieczywo, kasze, ziemniaki, cukier, miód,
chleb — wszystkie białka, owoce, cukry,
zielone warzywa – mleko,
jaja — mleko, skrobia, słodycze, kwaśne produkty,
tłuszcze zwierzęce – wszystkie białka,
rośliny zbożowe – wszystkie białka, słodycze, mleko.
Ćwiczenia na ten tydzień:
CrossFit 20 brzuchów, 30 pompek, 40 unoszeń hantlami, 50 przysiadów x 5 rund, na czas.
Pomysł na podwieczorek
Ciastka owsiane:
SKŁADNIKI: 1,5 szklanki gęstego musu jabłkowego 1 jajko 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka aromatu migdałowego 1/2 szklanki otrębów pszennych 1/2 szklanki otrębów granulowanych (użyłam śliwkowych) 1 szklanka płatków owsianych górskich 3 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki żurawiny suszonej 2 łyżki płatków migdałowych 6 czubatych łyżek tartych migdałów 1/2 łyżeczki cynamonu opcjonalnie: 3-4 łyżki stewii, cukru brzozowego, miodu
Umieść wszystkie suche składniki w misce i wymieszaj. Mus jabłkowy wymieszaj z oliwą, jajkiem i aromatem. Połącz zawartość obu naczyń i dokładnie wymieszaj. Jeśli ciasto będzie za rzadkie, dodaj odrobinę otrębów pszennych lub mielonych migdałów. Z ciasta, rękami moczonym w wodzie, formuj kulki o średnicy mniej więcej 5 cm. Kulki układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i spłaszczaj łyżką. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 minut.
Komentarze