-
szparagi
W piekarniku nie idzie, się da, ale niedobre będzie. Należy je obrać (oskrobać) i ugotować w wodzie osolonej. Gotuje się ok 15 minut, choć są różne szkoły i niektórzy twierdzą, że 8 minut i ani sekundy wiecej. Ja polecam jednak 15. Po czym wyciągamy je z gara i teraz można je polać roztopionym masłem z przyrumienioną bułeczką tartą (wariant najbardziej kaloryczny), lub samym roztopionym masłem, a ja najbardziej lubię jak na takie gorące szparagi położę nieco (takie wiórki) świeżego masełka i jak się masełko na tych szparagach roztopi - wsuwać!
Mniam, mniam i kalorie są głównie z masła, bo szparagi to ich niewiele mają, ale bez masła to są błee
Pozdrówka - batory
Uprawnienia umieszczania postów
- Nie możesz zakładać nowych tematów
- Nie możesz pisać wiadomości
- Nie możesz dodawać załączników
- Nie możesz edytować swoich postów
-
Zasady na forum
Zakładki