hej Agabie
Fajowo, ze jedziecie do Krempnej w weekend. Postaram sie zaglądnać z Maciusiem, jeśli sami nigdzie nie pojedziemy, bo plany są na Sudety w tym roku, ale czy pojedziemy i czy bedziemy mieli czas to sie okaze.
Dziewczyny podaje przepis z głowy, bo zapomniałam zaglądnąc, ale mysle ze nie pomyle nic, bo przepis jest prosty:
wiec tak, bierzemy skrzydełka i odcinamy od nich ostatnie te koncówki... reszte zostawiamy i układamy na blasze. Robimy sos do polania: sos tao tao słodko-pikantny, do tego dodajemy łyżke miodu i .... mieszamy i polewamy tym sosem skrzydełka. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku, ale nie na full
jak sie przyrumienią to przewracamy i pieczemy dalej az sie całe zarumienią.
Do tego podajemy sos: musztarda jasna, do tego oliwka,wycisnąć czosnek ok. 3 ząbki, oregano.

smacznego


Titka