Składniki:
• 1 główka kapusty,
• 2 duże cebule,
• 2 papryki,
• 6-12 świeżych pomidorów (albo 1-2 puszki),
• 1 pęczek selera naciowego

Moja wersja:
Cebulę poszatkuj, podduś w garnku na odrobinie wody; następnie dodaj posiekane łodygi selera - podduś; na to poszatkowana kapusta, posypana czarnuszką (kminkiem);
W międzyczasie w piekarniku w 200 stopniach upiecz papryki (w całości) - wyjmij gdy skórka zczernieje i wrzuć do foliowej torebki; gdy ostygną obierz ze skóry i wyjmij pestki;

Do duszonych warzyw dodaj papryki i pomidory, przetrzyj malakserem, a następnie chile gotuj (z łyżeczką suszonego lubczyku)... Zupa jest bardzo znośna w tym wydaniu...

dzień pierwszy
Możesz jeść zupę z kapusty i owoce z wyjątkiem bananów. Najlepsze są melon i arbuz. Pij tez dużo niegazowanej wody mineralnej i niesłodzonej herbaty.

dzień drugi
Jedz zupę w dowolnych ilościach i warzywa, unikaj groszku, kukurydzy i fasoli oraz owoców. Na kolację przygotuj 2 ziemniaki średniej wielkości, gotowane lub pieczone z masłem.

dzień trzeci
Bez ograniczeń jedz zupę, owoce i warzywa (z wyjątkiem bananów i ziemniaków).

dzień czwarty
Dziś możesz jeść - oprócz zupy - banany (4-6 sztuk) i pić odtłuszczone mleko oraz dużo niegazowanej wody mineralnej.

dzień piąty
Wreszcie przyszedł czas na mięso. Możesz zjeść ok. 200 g wołowiny, do tego pomidory - 6 świeżych przez cały dzień. Wypij też ok. 6-8 szklanek wody. Zupę zjedz przynajmniej 1 raz w ciągu dnia.

dzień szósty
Wołowina lub ryba i jarzyny - tyle, ile potrzebujesz, żeby nie czuć głodu. Przynajmniej 1 raz zjedz zupę.

dzień siódmy
Ciemny ryż lub kasza gryczana, niesłodzony sok owocowy oraz warzywa - jedz tyle, ile chcesz. A do tego przynajmniej 1 raz kapuśniak.

Tak jak pisałam - ja staram się zjeść 1000 kcal (zupy nie liczę, bo mi się nie chce )