Jeśli masz patelnię do smażenia bez tłuszczu
to usmaż bez tłuszczu,
a jeśli nie to wrzuć go do garnka z maleńką ilością wody
(jakieś pół centymetra od dna)
chodzi o to by sie białko ścięło i mięcho nie straciło soczystości
potem obróć na drugą stronę żeby sie ścięła druga
(możesz też zakryć garnek pokrywką
wtedy zetnie się z dwóch stron dość równomiernie)
Jeśli zrobisz to w maleńkiej ilości wody to to nie będzie UGOTOWANE mięso
aaa sprawdziłam tez w moim magicznym źródle
że kotlet schabowy 1 sztuka ma 170 kcal
nie wiem tylko ile to jest 1 sztuka
bo może być sztuka 100g i sztuka 300g







[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]


tu jestem http://forum.dieta.pl/viewtopic.php?p=1246902

Boże spraw żeby mi się chciało tak bardzo jak mi się nie chce