No kasiczko widzę że wymiarki leca w dóóóóół GRATULACJE!!!
Ale mi narobiłaś smaka tym rosołkiem i kurczczkiem, a ja ostatnimi czasy robiłam takiego faszerowanego kurczaka w całości w piekarniku - też pychota.
A OTO PRZEPIS: (DLA NAS TO BEZ SKÓRY I NAJLEPIEJ MIĘSKO Z PIERSI - NAJCHUDSZE, ALE KTO CO WOLI I LUBI ), a wiec:
- kurczak ok 1,2kg - 1,4kg
- 2 kwaśne jabłka(tyle ile wejdzie do środka ),
- przyprawy: sól, pieprz, czosnek, papryka ostra,
KURCZAKA NACIERAMY PRZYPRAWAMI I CZOSNKIEM NA ZEWNĄTRZ I W ŚRODKU , (CZOSNEK PRZEZ PRASKĘ),odstawiamy na 2 godz, NASTĘPNIE DO ŚRODKA WPYCHAMY JABŁKA- WCZEŚNIEJ POKROJONE NA MAŁE ĆWIARTKI. DO PIEKARNIKA NA OK 2 GODZ - W MIEDZY CZASIE OBRACAMY GO I SPRAWDZAMY CZY DOBRZE NAM SIĘ PIECZE HMMM, CO ZA ZAPACH - TEMP. OK 180C- w piekarniku.
SMACZNEGO!!