Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
O, no to już wiem, jak mnie określić .....jestem skinny fat! Dokładnie to! W ubraniach całkiem szczupła, pod ciuchami hipopotam w galarecie .....:( A czy można tu gdzieś załączniki dawać? Bo trochę już tej Chody się zebrało :)
U mnie waga aktualna 63,9 kg
Cel 55 kg
cel krótkodystansowy 62 kg.
Ćwiczenia 4 razy w tygodniu cokolwiek! (najchętniej Chodakowska i bieganie, chcę też kupić kettle, uwielbiam z nimi ćwiczyć, ale nigdzie ich nie ma :(
Dieta Chodakowskiej + inne modyfikacje, rozważam też odrzucenie glutenu, bo wtedy samo leci :) A i jelitka będą zdrowsze :)
Bernii, nie wiem, co Ci napisać, bo nie wiem, co Ci dolega. Ale do 18 czerwca, to kobieto będziesz miała sieczkę w jelitach i zatruty organizm :( Ciekawe, czy swoje dzieci te konowały też tak faszerują......
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Macie tu tydzień Chodakowskiej :) jak wolicie, to podajcie maile na priv to Wam powysyłam, będzie lepiej chyba ;) Tylko jakbym na priv nie odpisywała to mnie szturchnąć ;)
DZIEŃ 1
Owsianka z otrębami, bananem i cynamonem
• 4 łyżki płatków owsianych
• 2 łyżki otrębów żytnich
• 1 szklanka mleka 2% tł./mleka roślinnego
• ½ średniego banana
• 1 łyżka siemienia lnianego
• Cynamon
Płatki owsiane i otręby ugotować na mleku. Dodać siemię lniane, pokrojonego w plasterki banana i cynamon.
Kanapka z jajkiem, sałatą, pomidorem i szczypiorkiem
• 1 kromka chleba żytniego razowego
• 1 jajko
• 4 rzodkiewki
• 1 łyżka kiełków słonecznika
• 1 liść sałaty
• Pieprz czarny świeżo mielony
Jajko ugotować na twardo, obrać i pokroić w plastry. Na kromkę chleba położyć liść sałaty, plastry jajka, pokrojoną rzodkiewkę i kiełki słonecznika. Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
Makaron z ciecierzycą i warzywami
• Ciecierzyca 1/3 puszki
• Pomidory z puszki ½ puszki
• Seler naciowy ½ łodygi
• Marchew 1 średnia
• Papryka czerwona ½ średniej
• Oliwa z oliwek 1 łyżka
• Cebula ¼ średniej
• Makaron pełnoziarnisty 2/3 szklanki ugotowanego
• Papryczka chili (½ małego strąka), czosnek, natka pietruszki, sok z cytryny
Na oliwie zeszklić cebulkę, dodać rozdrobniony ząbek czosnku, drobno pokrojone chili oraz pokrojone w słupki marchew, selera i paprykę i smażyć około 5 minut. Dodać pomidory oraz odcedzoną i przepłukaną wodą cieciorkę, przyprawić solą, pieprzem, łyżeczką soku z cytryny, i dusić ok.10-15minut. W tym czasie ugotować makaron. Warzywa podawać z makaronem, posypać posiekaną natką.
Koktajl z kiwi i ananasa
• 2 średnie kiwi
• 2 plastry świeżego ananasa
• Woda mineralna
Owoce obrać, pokroić i zmiksować razem z wodą mineralną do uzyskania jednolitej konsystencji.
Sałatka z tuńczyka, rzodkiewki i dymki
• 2 liście sałaty lodowej
• ¾ puszki tuńczyka w sosie własnym
• 10 rzodkiewek
• 1 cebula dymka
• 6 oliwek zielonych
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• Pieprz czarny świeżo mielony, bazylia
Sałatę porwać, rzodkiewki i oliwki pokroić, a dymkę drobno posiekać. Dodać odsączonego tuńczyka. Sałatkę polać sosem przygotowanym z wymieszania oliwy z oliwek sokiem z cytryny, pieprzem i bazylią.
DZIEŃ 2
Twarożek z czerwoną papryką i czarnymi oliwkami
• 2 plastry sera twarogowego półtłustego (80g)
• 3 łyżki jogurtu naturalnego
• ¼ średniej papryki czerwonej
• 6 sztuk czarnych oliwek
• 2 kromki chleba żytniego razowego
• Sól morska
Paprykę pokroić w kostkę, a oliwki w plasterki. Ser twarogowy wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać paprykę i oliwki. Doprawić solą morską. Gotowy twarożek podawać z pieczywem żytnim razowym.
Sałatka owocowa z miodem i migdałami
• ½ średniego jabłka
• ¼ średniej pomarańczy
• ½ średniego banana
• 1 średnie kiwi
• 1 łyżka posiekanym migdałów
• 1 łyżeczka miodu naturalnego
Owoce umyć, obrać i pokroić na kawałki. Sałatkę polać miodem i posypać posiekanymi migdałami.
Dorsz w ziołach z kalafiorem
• 1 średni filet z dorsza (150g)
• ½ średniej cebuli
• 2 łyżki koncentratu pomidorowego
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 porcja kalafiora
• 1 łyżeczka sezamu
• Bazylia, oregano, tymianek, liść laurowy
• 3 łyżki ryżu brązowego (45g)
Posiekaną cebulę podsmażyć na rozgrzanej patelni, dodać koncentrat i doprawić ziołami. Następnie dodać rybę i dusić na małym ogniu przez ok. 15 minut. Gotowe danie podawać z ugotowanym ryżem brązowym oraz kalafiorem posypanym uprażonym sezamem.
Zupa krem z selera z prażonymi pestkami dyni
• 1 szklanka bulionu warzywnego
• ¼ średniego selera
• 1 średni ziemniak
• ½ cebuli szalotki
• ¼ łodygi selera
• 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
• ½ łyżeczki startego świeżego imbiru
• 1 łyżka pestek dyni
• Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
W garnku rozgrzać oliwę z oliwek i zeszklić posiekaną cebulę. Ziemniaka i selera obrać, pokroić w kostkę, dodać do cebuli i smażyć przez ok. 4 minuty. Następnie dodać starty imbir, zalać bulionem i gotować około 20 minut, aż warzywa będą miękkie. Gotową zupę zmiksować i doprawić solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.
Sałatka z kurczakiem, szpinakiem i awokado
• ½ średniej piersi z kurczaka (60g)
• 2 szklanki bulionu warzywnego
• 2 garście świeżego szpinaku
• 1 średni pomidor
• ½ dojrzałego awokado
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
• Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony, bazylia, estragon, ziele angielskie, liść laurowy
Pierś z kurczaka umyć, włożyć do bulionu dodać liść laurowy, ziele angielskie i gotować ok. 30 minut. Warzywa umyć i osuszyć, awokado obrać i pokroić w kostkę, a pomidora w ćwiartki. Ugotowane mięso pokroić w kostkę. Do szpinaku dodać pokrojone warzywa i kurczaka, polać oliwą z oliwek i doprawić ziołami. Całość delikatnie wymieszać.
DZIEŃ 3
Jaglanka z jabłkiem, cynamonem i rodzynkami
• 4 łyżki kaszy jaglanej
• ½ szklanki mleka 2% tł./mleka roślinnego
• 1 średnie jabłko
• 1 łyżka rodzynek
• Cynamon
Kaszę jaglaną ugotować na wodzie. Pod koniec gotowania dodać mleko i gotować do momentu wchłonięcia mleka przez kaszę. Dodać pokrojone w kostkę jabłko, rodzynki i cynamon.
Twarożek na słodko z ananasem i kiwi
• 2 plastry sera twarogowego półtłustego (80g)
• 2 łyżki jogurtu naturalnego
• ½ plastra świeżego ananasa
• ½ średniego kiwi
• 1 łyżeczka posiekanych migdałów
Ser rozdrobnić widelcem, dodać jogurt oraz pokrojonego w kostkę ananasa i kiwi. Wszystko razem wymieszać. Gotowy twarożek posypać posiekanymi migdałami.
Kurczak curry z kaszą pęczak i surówką z marchewki i selera
• 1 średni filet z piersi kurczaka (120g)
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
• 1 ½ łyżki oliwy z oliwek
• 1 duża marchew
• 1 plaster selera
• 1 łyżeczka soku z cytryny
• 3 łyżki kaszy pęczak (45g)
• Curry
Czosnek posiekać i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Ugotowaną kaszę wymieszać z czosnkiem i posiekaną natką pietruszki. Filet z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i obtoczyć curry. Dusić przez ok. 15-20 minut. W tym czasie marchew i selera obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Dodać sok z cytryny i oliwę z oliwek. Gotowego kurczaka podawać z kaszą i surówką.
Koktajl warzywny z jogurtem naturalnym
• ½ szklanki jogurtu naturalnego
• ½ średniego jabłka
• 1 średni pomidor
• 1 średnia marchewka
• ½ średniej czerwonej papryki
• Świeżo mielony czarny pieprz
Wszystkie składniki zmiksować na jednolitą konsystencję. Koktajl można przyprawić świeżo mielonym pieprzem.
Czerwona papryka nadziewana soczewicą
• ¼ szklanki soczewicy
• ½ dużej cebuli
• ½ zielonej papryczki chili
• 1 duża papryka czerwona
• 1 jajko
• ½ łyżki oliwy z oliwek
• Korzeń imbiru o dł. ok. 1,5cm (5g)
• Sól morska, pieprz czarny świeżo zmielony, kminek, kolendra
Opłukaną soczewicę zalać wrzątkiem i pozostawić do ostygnięcia. Na rozgrzanej oliwie podsmażyć kminek do momentu kiedy nasiona zaczną pękać, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę i papryczkę chili – smażyć przez ok. 10min. Dodać starty imbir i kolendrę. Połączyć wszystko z soczewicą. Przyprawić solą morską i świeżo zmielonym pieprzem, zalać wodą i dusić przez ok. 15-20min. Następnie wbić jajko, wymieszać i zdjąć z ognia. Przygotowaną paprykę (usunięte gniazdo nasienne) nadziać farszem z soczewicy i zapiec w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez ok. 15 min. do momentu kiedy papryka zmięknie.
DZIEŃ 4
Owsianka z gruszką, migdałami i suszoną żurawiną
• 4 łyżki płatków owsianych
• 1 szklanka mleka 2% tł.
• ½ średniej gruszki
• 1 łyżka płatków migdałowych
• 1 łyżka suszonej żurawiny bez cukru
Płatki ugotować na mleku. Dodać gruszkę pokrojoną w kostkę, płatki migdałowe i suszoną żurawinę.
Kanapka z pastą jajeczno-tuńczykową z warzywami
• 1 jajko
• 1 łyżka tuńczyka w sosie własnym
• ½ łyżeczki musztardy
• 1 łyżka jogurtu naturalnego
• ½ średniego pomidora
• 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
• 4 zielone oliwki
• Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
• 1 kromka chleba pełnoziarnistego
Jajko ugotować na twardo, następnie rozdrobnić widelcem i wymieszać z odsączonym tuńczykiem, musztardą, jogurtem naturalnym i posiekanym szczypiorkiem. Doprawić solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Pieczywo posmarować pastą. Na wierzch położyć plastry pomidora i oliwki.
Kasza gryczana z warzywami
• ½ średniej marchewki
• ½ średniej pietruszki
• ¼ średniego selera
• ½ średniego pora
• 1 szklanka posiekanej kapusty
• 1 łyżka przecieru pomidorowego
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• liść laurowy, gałka muszkatołowa, majeranek, papryka słodka
• sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
• 3 łyżki kaszy gryczanej
Wszystkie warzywa, umyte i oczyszczone pokroić w drobne słupki. Kapustę poszatkować. Rozdrobnione warzywa krótko podsmażyć na oliwie, dodać ok. 1 szklanki wody i poszatkowaną kapustę, przykryć i dusić ok. 25 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy. Gotowy gulasz podawać z kaszą gryczaną.
Smooothie pomarańczowo-bananowe
• ½ średniego banana
• 1 średnia pomarańcza
• Woda mineralna
Owoce obrać, pokroić i zmiksować razem z wodą mineralną do uzyskania jednolitej konsystencji.
Szaszłyki z indyka w ziołach prowansalskich z warzywami
• ½ porcji mięsa z indyka (60g)
• 1 średni pomidor
• ½ średniej papryki
• ½ małej cukinii
• 1 mała cebula
• 2 łyżki oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka musztardy
• Zioła prowansalskie
Oliwę wymieszać z ziołami prowansalskimi i musztardą. Mięso z indyka pokroić w kostkę i obtoczyć w przygotowanej marynacie. Warzywa umyć, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Na patyki do szaszłyków ponadziewać naprzemiennie indyka z warzywami. Szaszłyki piec przez ok. minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku.
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
A tu od 5 dnia, bo tamten tekst był za długi :)
DZIEŃ 5
Twarożek rzodkiewką i szczypiorkiem
• 2 plastry sera twarogowego półtłustego (80g)
• 3 łyżki jogurtu naturalnego
• 6 rzodkiewek
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• 2 kromki chleba żytniego razowego
• Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
Warzywa umyć i osuszyć. Ser twarogowy wymieszać z jogurtem naturalnym, dodać pokrojoną w kostkę rzodkiewkę i posiekany szczypiorek. Całość oprószyć świeżo mielonym pieprzem i doprawić solą morską. Gotowy twarożek podawać z pieczywem żytnim razowym.
Cytrusowa sałatka z rodzynkami
• ½ średniej pomarańczy
• ¼ średniego grejpfruta
• 1 średnie kiwi
• 2 łyżki jogurtu naturalnego
• 1 łyżka rodzynek
Owoce umyć, obrać i pokroić na kawałki. Wymieszać z jogurtem naturalnym i posypać rodzynkami.
Mintaj w sosie pomidorowo-paprykowym z komosą ryżową
• 1 średni filet z mintaja (150g)
• 2 średnie pomidory
• ½ średnie cebuli
• 1 średnia papryka czerwona
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 ząbek czosnku
• 3 łyżki komosy ryżowej
• Sól morska, pieprz zdatny świeżo mielony, chili
Filet z mintaja gotować w wodzie przez ok. 10 min. pomidory sparzyć i obrać ze skórki. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na rozgrzanej oliwie, dodać pokrojone pomidory i paprykę. Doprawić solą, chili i świeżo mielonym pieprzem, dusić do odparowania płynu. W naczyniu żaroodpornym ułożyć rybę i polać przygotowanym sosem pomidorowo-paprykowym. Piec przez ok. 12 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Gotowe danie podawać z ugotowaną komosą ryżową.
Krem z zielonego groszku
• 200 g mrożonego zielonego groszku
• 100 g mrożonej włoszczyzny
• 1/2 średniej cebuli
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
• 1 łyżka jogurtu naturalnego
• 1 szklanka wody
• Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
• Sos sojowy
Na łyżeczce oliwy zeszklić drobno pokrojoną cebulkę. Dodać groszek, włoszczyznę i zalać wodą. Gotować aż warzywa zmiękną, następnie zmiksować zupę na krem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Na talerzu dodać łyżkę jogurtu naturalnego do zabielenia.
Sałatka z jajkiem, brokułami i pomidorem
• 2 jajka
• 6 różyczek brokuła
• 2 średnie pomidory
• 4 łyżki jogurtu naturalnego
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• Świeżo mielony czarny pieprz
Jajka ugotować na twardo, następnie pokroić w ósemki. Brokuła ugotować i podzielić na mniejsze kawałki. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Sałatkę polać jogurtem naturalnym wymieszanym z posiekanym szczypiorkiem i doprawionym świeżo zmielonym pieprzem.
DZIEŃ 6
Jogurtowa owsianka z kiwi i suszonymi morelami
• 4 łyżki płatków owsianych
• 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego 2% tłuszczu (175g)
• 1 średnie kiwi
• 4 suszone morele
• 1 łyżka posiekanych migdałów
Płatki zalać jogurtem i wstawiać na noc do lodówki. Rano dodać pokrojone w kostkę kiwi, posiekane morele i migdały. Całość wymieszać.
Kanapka z pastą paprykową i serem twarogowym
• 2 plastry sera twarogowego półtłustego
• ½ średniej papryki czerwonej
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
• ½ ząbka czosnku
• 2 plastry cebuli
• 1 kromka chleba żytniego razowego
• Bazylia, chili
Paprykę upiec w piekarniku do ściemnienia skórki. Następnie pokroić i zmiksować razem z cebulą, czosnkiem i oliwą. Doprawić bazylią i chili. Pieczywo posmarować przygotowaną pastą, a na wierzch ułożyć plastry sera twarogowego.
Kasza jęczmienna z zieloną soczewicą, pomidorami i oliwkami
• 4 łyżki kaszy jęczmiennej perłowej (60g)
• 1/3 szklanki zielonej soczewicy
• 1 średni pomidor
• ½ ząbka czosnku
• 2 łyżki zielonych oliwek
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• kilka listków świeżej bazylii
• sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
Kaszę jęczmienną i soczewicę ugotować. Pomidory pokroić w kostkę, dusić razem z rozgniecionym czosnkiem, pokrojonymi oliwkami, posiekaną bazylią, oliwą z oliwek i przyprawami, aż odparuje większość wody. Dodać kaszę i soczewicę, dokładnie wymieszać. Gotowe danie udekorować świeżą bazylią.
Sałatka z marchewki i pomarańczy
• 1 duża marchewka
• 1 średnia pomarańcza
• 1 łyżeczka oliwy z oliwek
Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Pomarańczę obrać, drobno pokroić i dodać do marchewki. Całość polać oliwą z oliwek i wymieszać.
Sałatka z kozim serem, wędzonym łososiem i kaparami
• 1 garść mieszanki sałat z rukolą
• 6 pomidorków koktajlowych
• 2 plastry wędzonego łososia
• 2 plastry sera koziego
• 10 kaparów
• 2 łyżki płatków migdałów
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżka soku z cytryny
• Sól morska, pieprz czarny świeżo zmielony
Wędzonego łososia pokroić w cienkie paski, zwinąć je w ruloniki i ułożyć na sałacie. Dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i kapary. Plasterki sera koziego ułożyć pomiędzy łososiem. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Sałatkę polać przygotowanym sosem i posypać prażonymi płatkami migdałów.
DZIEŃ 7
Jajka faszerowane pastą z tuńczyka z koperkiem
• 2 jajka
• 2 łyżki tuńczyka w sosie własnym
• 1 łyżka jogurtu naturalnego
• 1 płaska łyżeczka musztardy
• 1 łyżeczka posiekanego koperku
• 1 kromka chleba pełnoziarnistego
• Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połówki i wyjąć żółtka. Odsączonego tuńczyka wymieszać z jogurtem naturalnym, musztardą, posiekanym koperkiem i żółtkami. Doprawić solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowaną pastą wypełnić białka jaj. Podać z pieczywem pełnoziarnistym.
Kefir z gruszką i cynamonem
• 1 szklanka kefiru
• 1 średnia gruszka
• 1 łyżeczka cynamonu
• 1 łyżka otrębów żytnich
• 1 łyżeczka płatków migdałowych
Gruszkę zmiksować razem z kefirem, otrębami i cynamonem. Gotowy koktajl posypać płatkami migdałowymi i oprószyć cynamonem.
Kurczak z cukinią, pomidorami i dzikim ryżem
• 1 średni filet z piersi kurczaka (120g)
• ½ małej cukinii
• 1 średni pomidor
• ½ małej cebuli
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 3 łyżki ryżu dzikiego (45g)
• Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
Warzywa umyć i osuszyć. Pomidora i cukinię pokroić w plastry, a cebulę drobno posiekać. Na folii aluminiowej wysmarowanej oliwą ułożyć pomidory i cebulę. Następnie dodać kurczaka oprószonego solą i świeżo mielonym pieprzem. Całość przykryć plastrami cukinii i zawinąć w folię aluminiową. Piec przez ok. 30 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Gotowe danie podawać z ugotowanym dzikim ryżem.
Zupa krem z awokado
• ½ dojrzałego awokado
• ½ średniego ogórka
• 1 łodyga selera naciowego
• 1/5 cebuli
• 2 łyżki jogurtu naturalnego
• ½ szklanki maślanki
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżka soku z limonki
• Kilka listków świeżej kolendry
• 1 łyżka posiekanego szczypiorku
• 1 ząbek czosnku
• Sól morska, pieprz czarny świeżo mielony
Awokado umyć, przekroić na pół i wyjąć pestkę. Miąższ awokado pokroić w kostkę. Ogórka i cebulę umyć, obrać i pokroić w kostkę. Jogurt wymieszać z maślanką i zmiksować z kolendrą. Dodać awokado, ogórka, umytą i posiekaną łodygę selera naciowego, cebulę, oliwę i sok z limonki. Całość zmiksować. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem oraz świeżo rozgniecionym ząbkiem czosnku. Przed podaniem posypać szczypiorem.
Sałata z serem feta, kiełkami i suszonymi pomidorami
• 3 liście sałaty lodowej
• ½ czerwonej papryki
• 2 suszone pomidory
• 2 plastry sera feta
• 1 garść kiełków słonecznika
• 5 oliwek czarnych
Sos:
• 1 łyżka oliwy z oliwek
• 1 łyżeczka octu jabłkowego
• ½ ząbka czosnku
• 1 łyżka pestek dyni
• sól morska
Sałatę lodową porwać na mniejsze kawałki i ułożyć na talerzu. Paprykę pokroić na cienkie paski i ułożyć na sałacie. Następnie dodać odsączone z zalewy i pokrojone na pół suszone pomidory i pokrojony w kostkę ser feta. Dodać oliwki i kiełki słonecznika. Na suchej patelni uprażyć pestki dyni. W tym czasie przygotować sos - wymieszać oliwę z oliwek, ocet jabłkowy, rozgnieciony czosnek i sól. Gotowym sosem polać sałatkę i posypać prażonymi pestkami dyni.
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Pynia kettle ostatnio widziałam w t kmaxx w domach centrum
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Ale kiedy ostatnio? Bo ja też widziałam, ze dwa m-ce temu, a jak się zdecydowałam jakieś 2 tygodnie temu, to już nie było .....
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Hej to teraz moja kolej:
1. Waga dzisiejsza 56kg za miesiac pragnelabym zobaczyc 54 za trzy miesiace chcialabym osiagnac zamierzony cel 50
2. przynajmniej dwa razy w tyg poswiecic czas na cwiczenia biustu a codziennie stosowac serum ujedrniajace
3. dwa razy w ciagu miesiac chcialabym pojsc na aquaareobik
4. raz w tyg dzien domowego spa :)
5. dieta taka jak dotychczas czyli przepisy z tej stronki, ktora Wam podawalam
Dobra jesli jeszcze cos powinnam napisac czy zalozyc to mowcie :)
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
witam,
u mnie waga skoczyła w górę choć weekend niezwykle aktywny i dietetyczny był - hmmmm - 30 km rowerem, 5 km biegu i 10 km spaceru. No cóz waga na dziś to 65,5 cel m-czny to 64 kg :) A docelowy 62 kg :) Niby nic a tak trudno na obecnym etapie :) Zwłaszcza, że wymiarowo czy przytyję czy schudnę jetem taka sama.
Dieta ? Ograniczam cukier, dodaje białka :) Ruch? No same wiecie , nie narzekam hehe :P
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Hej jak wszyscy to i ja napiszę co i jak
1. Waga dzisiejsza 75,3
2. Cel na ten miesiąc to 72 (mam nadzieję), cel na 3-ms 68kg
3. Po sesji ćwiczenia codziennie minimum pół godz.
4. 5 małych posiłków, wody minimum 2 l wody, przynajmniej raz dziennie jakieś owoce.
Zobaczymy jak to pójdzie, a ważymy się w każdy poniedziałek tak? Ja lecę zaraz do lekarza może powie mi co mi dolega.
Miłego dnia i ładne wagi na początek akcji;)
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Hej Dziewczyny, ale się wczoraj wkurzyłam, napisałam wszystko ładnie moje założenia, cele i mi kurka post wcięło, nie mam pojęcia jak to się stało :sad: teraz nie mam czasu, wiec napisze drugi raz wieczorkiem, miłego...
Odp: "Odchudzanie to jedyna gra, w której wygrywa ten kto traci" czyli 10 kg w 3 mies
Mrówek, nie wybrałam miejsca spotkania bo tylko Ty podałaś gdzie mieszkasz mi na priv ;) Cały czas czekam no...
Małaalewielka tak wagę podajemy w poniedziałek.
Słuchajcie, ja wieczorem wrzucę Wam linka do tabelki, najpóźniej jutro rano, sama wagę też podam później, bo kupy nie robiłam jeszcze ;)
Ja generalnie na te 3 miesiące mam cel docelowy 55 kg, cel miesięczny 62 kg, choć miło by było 60.... no ale i tak sporo chcę schudnąć zważając na ostatnia wagę jaką miałam, a czuje, ze jeszcze w górę skoczyło... ;)
Jeśli chodzi o dietę: Odstawiam słodycze i pieczywo, ogólnie unikam węgli, ale owoce jeść będę, choć z umiarem. No generalnie będę opierać się na warzywach i zupach, plus ryby i mięso gotowane, z folii ewentualnie na oleju kokosowym. Generalnie redukcja taka fest. Mam mało czasu :P
Jeśli chodzi o ruch to u mnie z tym opornie, więc będę chodzić. Obiecuje sobie wstawać wcześniej i dużo chodzić plus rolki raz w tygodniu min. to tak na wstępie :)
Jeśli chodzi o zabiegi i coś dla siebie. To raz w tygodniu peeling całego ciała plus maseczka itd., ale to u mnie standard. Nad pozostałymi przyjemnościami pomyślę :)
Biorę się za tabelki i pędzę się szykować. Miłego dnia :)