Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Zna ktos jakieś przepisy na dania light???prosze o pomoc....

  1. #1
    TakaSobieMisia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie Zna ktos jakieś przepisy na dania light???prosze o pomoc....

    Witajcie!!!
    Czy znacie może jakieś przepisy na dania light bo naprawde mam juz dość jedzenia w kółko tego samego....
    Z góry bardzo bardzo bardzo dziekuję!!!!!!

  2. #2
    Guest

    Domyślnie Re: Zna ktos jakieś przepisy na dania light???prosze o pomoc

    główna strona naszego forum, prawy dolny róg - tam masz mnóstwo przepisów light.
    pozdrawiam
    Ania

  3. #3
    TakaSobieMisia jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    17-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    No własnie gdybym znalazła tam coś fajnego dla siebie nie pisałabym tej notki...ale dzięki.....

    czekam dalej....

  4. #4
    Guest

    Domyślnie ryż z mięskiem i papryką

    no to w takim razie, coś z mojej ksiązeczki dań:
    przygotowanie to około 15 minut,porcja ma tylko 250 lcal.to co pisze starczy dla kilku osób
    potrzebne będą: 15 dag ryżu najlepiej dzikiego ( może być mieszany z białym- będzie fajnie wygladac kolorystycznie), 40 dag mięsa chudego ( może być kurczak, chuda wieprzowina, itp) 2 żółte i 2 czerwone papryki, 2 cebule, trochę oleju, no i przyprawy: sól, pieprz, papryka w proszku.
    ryz ugotować, mięsko pokroić w cienkie paski, paprykę i cebulę oczyścić i pokroić w małe kawałki. W rondelku rozgrzać olej ( max 2 łyżki) i podsmażyć mięsko, dodać paprykę i cebulę. Przyprawić do smaku. Smażyć na małym ogniu jakieś 10 minut, na koniec wrzucic odsączony ryż, wszystko dokładnie wymieszać i potem smacznego !
    pychota dla mnie.

  5. #5
    Nataela1974 jest nieaktywny Nowy na forum
    Dołączył
    22-08-2004
    Posty
    0

    Domyślnie

    Moje ulubione dania light to te na bazie pomidorów

    Weż 3 bardzo dojrzałe pomidory, sparz, obierz ze skórki, drobno pokrój, wrzuć do granka z rozgrzaną łyżką oliwy z oliwek i czosnkiem, dopraw do smaku (sól, pieprz, kostka wieprzowa) i czekaj aż rozgotuje się to na zupę (ok 40 min.). To jest taka baza pomidorowa

    I co dalej...

    Po dodaniu mleka masz pyszną zupę pomidorową. Możesz dodać pokrojony w kostkę kabaczek, paprykę, cukinię, patisona, fasolkę- wyjdzie leczo. Jak dodasz młodą fasolę (namoczona w wodzie przez noc) będziesz miała fasolkę po bretońsku. Wrzuć szklankę ryżu arborio, gotuj 20 min. i będzie risotto pomidorowe. Generalnie kocham pomidorową i mogę z tego robić tysiące wariacji. Jak ktoś ma ochote na więcej to proszę o kontakt

Zakładki

Zakładki
-->

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •