czesc, jak obeisywałam wypytalam sie mamy o recepture robienia jogurtów.
1.Szykujemy naczynie najlepiej szklane,musi zostać wyparzone ( ja polecam słoik litrowy z nakretka)
2.podgrzewamy mleko do tem 42 stopni
3.kupujemy jogurt naturalny najlepiej danona, bo one sa najlepszej jakosci
4.dodajemy ten jogurt do tego podgrzanego mlaka (mama mówiła, że na litr mleka mozna dodac 1 mały jogurt Danona, albo i 3/4 jego zawartości)
5.Odstawiamy cała naszą mieszankę w ciepłe miejsce, ale broń Boże nie pod kaloryfer. Najlepiej to zapakować to np. owinąć w gazete i na 5-6 godzin włożyć do łóżka. Postępować z tym tak jak z ryżem
MAM NADZIEJE, ZE ROZUMIECIE
jesli macie jakies pytania to smiało piszcie do mnie
pozdrawiam i zycze smacznego